הוועד האולימפי יחל במבצע חיסונים לקראת טוקיו 2021

לינוי אשרם | Pavlo_Bagmut/ Ukrinform/Barcroft Media via Getty Images

מתווה החיסון יתבסס על התוכנית המקצועית של ספורטאי הסגל האולימפי בתיאום עם היחידה לספורט הישגי ואיגודי הספורט. "ההדבקה בנגיף עלולה לסכן את המשך הקריירה של הספורטאים"

(גודל טקסט)

למרות דחייתה של האולימפיאדה שהייתה אמורה להיערך בקיץ האחרון לקיץ 2021, עדיין קיים החשש שנגיף הקורונה יגרום להפרעה למשחקים האולימפיים, וגם כעת, שבעה חודשים לפני טקס הפתיחה, לא ברור באיזה אופן ייערכו התחרויות.

בישראל, הוועד האולימפי החליט לא לקחת סיכונים מיותרים, והחליט לחסן את ספורטאי הסגל האולימפי למשחקים האולימפיים בטוקיו נגד נגיף הקורונה. ההמלצה כוללת גם את המאמנים, את יריבי האימון ואת כל אנשי המעטפת הרפואית שעובדים עם הספורטאים ביום יום.

ההחלטה באשר למדיניות החיסונים התקבלה על ידי הוועדה הרפואית של הוועד האולימפי בישראל בראשותו של פרופסור גל דובנוב-רז יחד עם פרופסור דני נמט, המנהל הרפואי של הוועד האולימפי בישראל ובהתייעצות עם פרופסור גליה רהב מבית החולים תל השומר, יועצת הוועדה הרפואית בנושא מחלות זיהומיות.

שגיא מוקי
שגיא מוקי, יתחסן לקראת טוקיו? | CHARLY TRIBALLEAU/AFP via Getty Images

מתווה החיסון כנגד נגיף הקורונה, והעיתוי שלו, יתבסס על התוכנית המקצועית של ספורטאי הסגל האולימפי בתיאום עם היחידה לספורט הישגי ואיגודי הספורט. מבצע החיסונים צפוי להתחיל בעוד כשבועיים ובהתאם ללוח האימונים והתחרויות של הספורטאים בענפים השונים.

הוועדה הרפואית מזהירה שהשפעת נגיף הקורונה על ספורטאי שנדבק בו עלולה להיות משמעותית מאוד, לרבות שכיחות גבוהה של דלקת בשריר הלב ויכולה לגרום להשבתה ל-3-6 חודשים. "ההדבקה בנגיף עלולה לגרום לתקופה ארוכה של קושי בנשימה, לתשישות, לכאבי שרירים, להפרעות בשינה, לקשיי ריכוז, ואף לסכן את המשך הקריירה של הספורטאי. החיסון הקיים כעת בישראל הינו יעיל מאוד במניעת תחלואה ואנו ממליצים לכל ספורטאי הסגל האולימפי להתחסן" סיכמו פרופ' דובנוב-רז ופרופ' נמט.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי