ורד זועמת: "המורה התנהגה בצורה מבישה". חיימוב: "רותם סלע? מכרה פמיניזם בשקל"

מאי ורד, עידן ורד
מאי ורד, עידן ורד | משפחת ורד

מחאת המכנסונים בבתי הספר ממשיכה לתפוס תאוצה. אחרי התגובות של ליאן קליימן וספיר ינקו והפוסט של רותם סלע, הגיעה תורן של ורד וחיימוב

(גודל טקסט)

אחרי שאתמול (חמישי) ספיר ינקו, ליאן קליימן וספיר אייזנברג הביעו את עמדתן בנוגע למחאת המכנסיים הקצרים, הבוקר (שישי) הגיע תורן של מאי ורד וסינדי חיימוב, בנות הזוג של עידן ורד מבית"ר ירושלים וגיא חיימוב ממכבי חיפה, ששוחחו על כך עם ספורט1.

ורד אמרה לספורט1: "בלתי אפשרי ללבוש מכנסיים ארוכים בחום הזה, אבל ההסתייגות שלי מגיעה מהמקום שלבית ספר צריך להיות אורך מסוים. כמו שבנים לא ילבשו בוקסרים, אותו הדבר לגבי בנות, בלי קשר למיניות. לכל מקום יש קוד לבוש שצריך לכבד ולא צריך להיות קיצוני לא לפה ולא לפה. מעבר לזה, הדרך בה המורה התנהגה זו פשוט בושה וחרפה. אם הייתי מפשיטה אותה ונותנת לה להסתובב כל היום בתחתונים וחזייה מול התלמידים שלה? אי אפשר לתאר את זה".

סינדי חיימוב, אשתו של גיא, שוחחה גם היא עם ספורט1: "קראתי את הפוסט של רותם סלע ואני חושבת שהיא מכרה פמיניזם בשקל. מדוע? תקנון קיים לדעתי מקום המדינה. פעם הכול היה פשוט והנושא אפילו לא עמד לדיון, לא חיפשו את כל הבחוץ הזה. היום חיים את מה שקורה בחוץ יותר מאשר את מה שקורה מבחינה פנימית. לא צריך לעשות כל הזמן דרמה ולשחק אותה כאילו המין הנשי הוא קורבן.יש קוד לבוש, בדיוק כמו שעו"ד לא תגיע לבית המשפט עם מכנסון או ג'נס ומורה לא תגיע עם שמלת מיני ועקבים. אני ממש לא מערבבת מגדר, דת וכיוצ"ב.

"אז שיפסיקו כולן להיתמם ולשחק אותה כאילו הן קורבן ומצורעות ונלחמות על היותן נשים. גוף האישה זהו דבר מהמם בעיניי ואפשר לעשות בו שימוש נכון, אני באופן אישי ככה מחנכת את הבת שלי, אני לא בעד לבוש סגור ומוצנע אבל גם לא כל העולם חייב לראות ברשתות את החזה שלי והתחת שלי כל היום. מכנסון עד אמצע הירך מתאים לבית הספ, לים תלכי עם מכנסון קצרצר. לסיכום: העניין מאוד סובייקטיבי ואני חושבת שזה גם יושב על המקום ועל הערכים שגדלנו עליהם".

השבוע, כזכור, חלק מהתלמידות בבית הספר 'אלון' ברעננה לא הורשו להיכנס לכיתות. הסיבה: המכנסיים היו קצרים מדי לפי הנהלת בית הספר.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

בואו נדבר רגע על מכנסיים קצרים וגופיות. ובואו באותה נשימה נדבר גם על אלימות נגד נשים, על כפייה, על יצירת דימוי גוף מעוות ועל שוויון שאיננו בנמצא. כשמגיעות בנות לבית הספר במכנסיים קצרים או גופיות והנהלת בית הספר שולחת אותן הביתה בטענה כי בנות שלובשות מכנסיים קצרים וגופיות הן אינן צנועות והדבר מסיח את דעתם וריכוזם של בני הכיתה או המורים הגברים בבי"ס (כי הרי זו בעצם הבעיה) מה שהנהלת בי"ס אומרת במילים אחרות זה כך- אם חלילה וחס תוחפצי, תוטרדי מינית, או תאנסי ע"י גבר- זו היא אשמתך. כי התלבשת בצורה שהזמינה את זה. לא פחות ולא יותר. זה לעניין האלימות. לעניין השוויון והכפייה- כפי שהיינו מתרעמים כולנו אם לתלמידים בנים מותר היה לשחק בהפסקה בחצר ותלמידות בנות היו נדרשות להישאר בהפסקה בכיתה, כך בדיוק עלינו להתרעם שמפלים בין תלבושת מותרת לבנים ואסורה לבנות. ולעניין דימוי הגוף- כמה מסוכן ומקולקל זה שכבר בגיל בי"ס ולמעשה בכל גיל, ילדה מקבלת מבעלי הסמכות בחייה את התחושה שרגליה, ירכיה, הן איבר מיני ולא סתם רגליים, כאלו שנועדו להליכה. ולמי שעדיין בשנת 2020 זקוק להבהרה אז הנה- בנות הן לא רק המין היפה, הן גם המין החכם, ההישיגי, האינטליגנטי והמתוחכם. ובעיקר הן היום גם המין שיודע לעמוד על דעתו ולתקן דעות חשוכות, ישנות ומזיקות ולא להיכנע לתכתיבים שגויים ואלימים.

A post shared by Rotem Sela (@rotemsela1) on

עוד באותו נושא: מאי ורד, עידן ורד

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי