החלוצה הקרואטית, אנה מריה מרקוביץ' (25), חתמה בברוקלין FC מה-USL, ליגת כדורגל הנשים הבכירה בארצות הברית. השחקנית, שזכתה לתואר "הכדורגלנית הכי יפה בעולם" על ידי אוהדים וחלקים מהתקשורת, תשחק בקבוצה לצד אחותה קיקי.
"החתימה בברוקלין FC היא צעד מרגש בשבילי", אמרה מרקוביץ'. "שיחקתי במקומות מדהימים, אבל אני כבר מרגישה את האנרגיה סביב המועדון והעיר הזאת. לחלוק את החוויה הזאת עם אחותי הופך את זה למיוחד עוד יותר".
מרקוביץ', שנולדה בספליט וגדלה בשווייץ, הגיעה למועדון לאחר פרק סוער בפורטוגל. השחקנית עברה לבראגה באוגוסט 2024 כדי להיות קרובה לבן זוגה, הכדורגלן טומאס ריביירו ששיחק אז בויטוריה גימראייש. אולם, כאשר הוא עבר למועדון בדרום המדינה, היא פרסמה סרטון טיקטוק בו כתבה "לפעמים אני פשוט שונאת כדורגל", תוך שהיא נפרדת ממנו.
בראגה ומרקוביץ' הסכימו לסיים את החוזה שלה באופן הדדי בפברואר האחרון. "המועדון ואנה מריה מרקוביץ' סיימו בהסכמה הדדית את החוזה", הודיע המועדון, תוך תודה על "המסירות, המחויבות והמקצועיות".
בראיון ב-2022 התייחסה מרקוביץ' לאפליה כלפי כדורגלניות ברשתות החברתיות: "כשאני מראה את עצמי בביקיני, או כשארלינג הולאנד מראה את עצמו בבגד הים שלו – לארלינג כמעט בוודאות לא מגיעות אותן הערות סקסיסטיות". מטרתה, לדבריה, היא לתמוך בשוויון ו"להיות דוגמה לכדורגלנים צעירים", תוך התנגדות להערות מגעילות ברשתות החברתיות.
מרקוביץ' ערכה 25 הופעות בנבחרת קרואטיה, בהן הבקיעה שני שערים. בבכורה שלה בברוקלין היא נכנסה כמחליפה, בעוד שהקבוצה גברה 1:2 על טאמפה ביי.
מה דעתך על הכתבה?