לורה וילארס, נהגת מירוצים שוויצרית בת 28, מתכוננת לעשות היסטוריה כאישה הראשונה שתתמודד לנשיאות ה-FIA שהיא פדרציית ספורט בין-לאומית המנהלת את מרבית פעילות ענף הספורט המוטורי ברחבי העולם. אם תגיש את מועמדותה עד 24 באוקטובר, היא תאתגר את הנשיא הנוכחי מוחמד בן סולאיים יחד עם המועמד האמריקאי טים מאייר. וילארס מתכוננת להציג תוכנית "FIA Eco-Performance" ולחזק את תוכניות הנשים בספורט המוטורי.
"אני חושבת שזה הזמן הנכון לא להיות ביישנית כאישה ולהתגבר על מחסומים", הצהירה וילארס בראיון ל-BILD. היא חשפה שהתשוקה שלה לספורט המוטורי נובעת מאביה שלקח אותה למירוצים בילדותה, וכי הזמן עם מיכאל שומאכר נתן לה השראה. בגיל 14 היא בדקה לראשונה רכב פורמולה 4.
המועמדות שלה עוררה גם ביקורת בשל הנוכחות הרשתתית שלה – היא צוברת יותר מ-110 אלף עוקבים באינסטגרם וזוכה לעיתים לכותרות בשל תמונות ביקיני ונסיעות. כאשר נשאלה אם מדובר בפעולת יח"צ, היא השיבה בחדות: "האם לאנשים האלה יש גם ספקות לגבי המתמודדים שלי? אני מי שאני ואני מתמודדת עם תוכנית חזקה".
השאיפה שלה היא לממשל דמוקרטי יותר, שקוף ואחראי יותר הפתוח לנשים ולדורות החדשים. "אני מאמינה בחוזקה שהספורט המוטורי זקוק לגיוון וחדשנות כדי להמשיך להשראות על הדורות הצעירים ברחבי העולם", סיכמה וילארס את חזונה לעתיד ה-FIA.
מה דעתך על הכתבה?