הסיבה לליהוק של אלי אוחנה, ו"חילוף העמדות" בין הערוצים | מאחורי הקלעים

מ"הישראלים" לאולפן של אופירה אסייג: כוכב העבר מצטרף לקשת 12 כ"קול הימני הברור בשיח". דוברו של אמסלם הולך בכיוון ההפוך. הרקע לריענון, מה אמר אוחנה בשידור והעקיצה של ינון מגל

(גודל טקסט)

בתחילת השבוע נפרד אלי אוחנה מתוכנית "הישראלים" של i24news בהנחיית אורי קוואל, לאחר שנה וחצי על כס הפרשן המזוהה עם הימין הפוליטי. בסיום השידור הודיע כדורגלן העבר האגדי של בית"ר ירושלים כי מדובר בהופעתו האחרונה, ורמז בעדינות: "בקרוב תיחשף הסיבה".

אתמול (שני) התברר שאוחנה עובר לערוץ קשת 12 ויצטרף באופן קבוע לפאנל התוכנית של אופירה אסייג, שנמצאת בעיצומה של ריענון מערכתי לאחר עזיבתו הדרמטית של חיים לוינסון.

מאחורי הקלעים מדובר במהלך שמחזק את קו הוויכוח והעימות באולפן, ואוחנה הוא החוליה שנבחרה לייצר את הקול הימני הברור בשיח. במקביל נרשם "חילוף עמדות" בין הערוצים: נמרוד אלירן סבח, דוברו של השר דודי אמסלם, שעזב לאחרונה את הפאנל של אסייג, הצטרף ל"הישראלים" ויתפוס את הכיסא שאוחנה פינה. כך נרשמת תנועה דו-כיוונית בין התוכניות – אוחנה כאמור לקשת 12, סבח ל-i24news.

אופירה אסייג ואלי אוחנה |

בשידור הפרידה נשמע אוחנה מפויס: "אני יודע שהיו ויכוחים, אבל זה תמיד היה בכבוד. הרגשתי חלק מהישראלים, והישראלים חלק ממני. אבל כל דבר מגיע לסיומו". בתקופתו בתוכנית בלט בעמדות חדות ובחיכוכים מתוקשרים עם הפאנל, אך גם בסגנון ישיר ונטול התנצלות.

המעבר לקשת 12 מסמן עבורו פרק תקשורתי חדש – לצד הגשת תוכנית הרדיו ב-103FM – וגם חיבור מחודש עם אסייג, שהכירה אותו עוד מימיו ככדורגלן. עכשיו שניהם חוזרים לשתף פעולה, רק בזירה אחרת: פוליטיקה, אקטואליה ובמה אחת עם הרבה פחות דשא, אך עם הרבה יותר אש.

מי שלא התעלם מהמהלך הוא איש התקשורת והמגיש, ינון מגל, שהשווה את המעבר של אוחנה למעבר בין שתי יריבות מושבעות על כר הדשא. "אוחנה חתם בהפועל", כתב. בציוץ נוסף, העלה תמונה של כוכב העבר במדי הפועל תל אביב וכתב: "בהצלחה לאוחנה".

עוד באותו נושא: אלי אוחנה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי