עוד לפני שספרד וארגנטינה עלו על הדשא בגמר המונדיאל, ברשת כבר היו מי שסימנו את האשם האפשרי במקרה של הפסד של הנבחרת הדרום-אמריקאית. הסיבה: התמיכה הפומבית שהעניק ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, לנבחרת של ליונל סקאלוני בשעות שקדמו למשחק. אחרי שריקת הסיום, התחזיות הפכו לגל של בדיחות ועקיצות על חשבונו של ראש הממשלה.
Prime Minister Benjamin Netanyahu met in his office with the Ambassador of Argentina to Israel, Rabbi Shimon Axel Wahnish, and wished great success to the Argentine national team in the World Cup final taking place tomorrow.
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) July 18, 2026
Ambassador Wahnish presented the Prime Minister with… pic.twitter.com/2x3pYAxA9b
באחד הסרטונים שפרסם נתניהו הוא נראה בועט בכדור ומכריז כי הוא מהמר על ארגנטינה ועל מסי. קודם לכן הצטלם לצד שגריר ארגנטינה בישראל ושלח מסר לנשיא חאבייר מיליי: "חאבייר, אתה חבר אמיתי. אנחנו תומכים בך ותומכים בארגנטינה. מחר בהצלחה". גם כמה מחברי הקואליציה הצטרפו לתמיכה באלביסלסטה, אך בסופו של הערב הייתה זו ספרד שחגגה עם הגביע.
התגובה ברשת לא איחרה להגיע. "ברגע ששמעתי שנתניהו תומך בארגנטינה שמתי את כל הכסף שלי על ספרד, מסכנים הארגנטינאים, לא היה להם סיכוי עם הקארמה של נתניהו", כתב אחד הגולשים. אחר התריע לפני המשחק: "התמיכה של ממשלת ישראל בנבחרת ארגנטינה זה הדבר הכי גרוע שקרה לנבחרת ארגנטינה, זה יסתיים בהפסד. צלמו מסך". גולש נוסף קבע לאחר הגמר: "תמיכתו הגלויה של ביבי בנבחרת ארגנטינה הביאה להם את הנאחס".
ראש הממשלה נתניהו נפגש עם שגריר ארגנטינה בישראל והעביר מסר לנשיא מיליי לקראת גמר המונדיאל: "חאבייר אתה חבר אמיתי. אנחנו תומכים בך ותומכים בארגנטינה מחר – בהצלחה!" pic.twitter.com/5PeUIMwIX3
— ראש ממשלת ישראל (@IsraeliPM_heb) July 18, 2026
לא כל התגובות הסתכמו בהומור. לצד בדיחות על ההימור הכושל, נשמעה גם ביקורת על הבחירה של ראש הממשלה ושל שרים נוספים להפוך את התמיכה בארגנטינה להצהרה רשמית כמעט. "נתניהו וכל חברי הקואליציה מנסים לנכס לעצמם מעצמת כדורגל שלא רואה אותנו ממטר ולא קשורה אלינו, או לסכסוכים המקומיים שלנו בשום צורה. זה מביך, פרובינציאלי, נלעג, פופוליסטי, וכרגיל בקואליציה הזו, יסתיים בהפסד מוחלט", כתב אחד הגולשים.
הסערה חצתה גם את גבולות ישראל, כאשר גולשים ספרדים פרו-פלסטינים הגיבו לחשבון ה-X (לשעבר טוויטר) של נתניהו ומחו נגד תמיכתו ביריבה. כך, בזמן שספרד חגגה זכייה וארגנטינה ניסתה לעכל את האכזבה, ההימור של ראש הממשלה הפך לאחד הסיפורים המדוברים ברשת הישראלית.
ברגע ששמעתי שנתניהו תומך בארגנטינה שמתי את כל הכסף שלי על ספרד, מסכנים הארגנטינאים, לא היה להם סיכוי עם הקארמה של נתניהו. pic.twitter.com/TMqEs2rrYS
— La_linea007 (@la_linea07) July 20, 2026
מה דעתך על הכתבה?