30 קבוצות, שני בתים ודרבי תל-אביבי? השינוי האפשרי ביורוליג

play
הפועל תעמוד בלחץ? | דני מרון
תקציר גמר גביע המלך בכדורסל: אוניקאחה מלאגה – ריאל מדריד 79:93 02:27

בסרביה מעריכים: הליגה תחולק לפי מערב ומזרח כמו ב-NBA, כאשר במסגרת ההתרחבות יצטרפו האדומים ויחלקו בית עם היריבה העירונית

בפודקאסט הכדורסל הסרבי "פיק אנד רול" נטען השבוע שבשנים הקרובות היורוליג צפויה להתרחב ולשנות את המבנה שלה למודל דומה יותר ל-NBA, במטרה להעצים את התחרות, להפחית בכמות הנסיעות ולהגדיל הכנסות. לפי התכנית שתוארה, המטרה היא להגדיל בהדרגה את כמות המשתתפות ל-30 קבוצות, שיחולקו לשני בתים – מזרח ומערב – כמו בליגה שמעבר לים.

בהמשך למה שפורסם אתמול (רביעי), הליך ההתרחבות צפוי להתחיל מחזרתן של הקבוצות הרוסיות – צסק"א מוסקבה וככל הנראה זניט סנט פטרסבורג. עם זאת, בסרביה נטען כי גם הפועל תל אביב נמצאת בין הקבוצות שקרוב לוודאי יצטרפו ליורוליג.

במקרה כזה, מכבי תל אביב והפועל תל אביב תשחקנה בבית המזרחי שיכלול (היפותטית) את אולימפיאקוס ופנאתינייקוס מיוון, פנרברחצ'ה ואנאדולו אפס הטורקיות, הכוכב האדום ופרטיזן מבלגרד, צסק"א וזניט הרוסיות וז'לגיריס קובנה הליטאית.

שחקני הפועל תל אביב ברונו קאבוקלו, גיא פלטין
שחקני הפועל תל אביב ברונו קאבוקלו, גיא פלטין | דני מרון

כזכור, לוואלה ספורט נודע לפני מספר שבועות על פגישה שהתקיימה בין בעלי הפועל תל אביב עופר ינאי לנשיא היורוליג דיאן בודירוגה. אף שתוכן השיחה לא פורסם, אחת הסוגיות שעלו על הפרק היא כניסה אפשרית של האדומים למפעל הבכיר ביבשת. כך או כך, הפועל תל אביב מקווה להשיג את הכרטיס האוטומטי ליורוליג באמצעות זכייה ביורוקאפ בעונה הזו.

עוד באותו נושא: הפועל תל אביב כדורסל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי