מייקל ג'ורדן, אחד השחקנים הגדולים בתולדות הכדורסל, סיפר בראיון כי הוא מתקשה ליהנות מהמשחק המודרני ולכן כמעט ואינו צופה ב־NBA.
לדבריו, התחרותיות והסגנון בתקופתו היו שונים לחלוטין, והוא עצמו היה ניגש למשחק בצורה אחרת ממה שהוא רואה כיום:
"אני מנסה לא לצפות הרבה כי אני ביקורתי מדי כלפי איך שמשחקים היום. איך הצעירים משחקים, ואיך אני הייתי משחק את זה אחרת לגמרי. זו פשוט התחרותיות שבי… אני רואה דברים שבגיל ובניסיון שלי קל יותר להבחין בהם".
ג'ורדן, שזכה בשש אליפויות, שישה תוארי MVP של הגמר ו־14 הופעות אולסטאר, הדגיש כי למרות שהשחקנים של היום משדרגים את המשחק, הם לעיתים "מפספסים" יסודות שהיו חשובים יותר בעבר.
הכוכב האגדי גם התייחס להבדלים הבולטים בין תקופתו להיום – החל בשיפוט, דרך רמת הפיזיות, ועד לאווירה החברית בין השחקנים שנובעת מניידות גבוהה יותר וטכנולוגיה שמחברת ביניהם. הוא רמז כי שופטים כיום נוטים להתעלם מהפרות בסיסיות כמו צעדים, דבר שלדעתו פוגע באיכות המשחק.
הדברים של ג'ורדן מצטרפים לדיון רחב יותר ב־NBA על ירידה מסוימת בעניין הצופים ושאלת האיזון בין הצגת יכולות התקפיות מרשימות לבין שמירה על יסודות ותחרותיות גבוהה – סוגיות שקומישינר הליגה, אדם סילבר, מנסה להתמודד איתן.
מה דעתך על הכתבה?