דרש להשעות את ישראל מהכדורסל הבינלאומי, סורב – והתפטר במחאה

ברנרד אובירן, לשעבר מנכ"ל התאחדות הכדורסל האירית וחבר הנהלת פיב"א אירופה מאז 2019, הודיע על עזיבה: "מחווה קטנה, אבל מצפוני נקי"

(גודל טקסט)

סערה בזירת הכדורסל האירופית: ברנרד אובירן, אחד מבכירי הכדורסל באירלנד לשעבר וחבר הנהלת פיב"א אירופה מאז 2019, הודיע היום (חמישי) כי הוא מתפטר מתפקידו בהנהלת הארגון, בעקבות המשך השתתפותה של ישראל במסגרות בינלאומיות.

אובירן פרסם את ההודעה בפוסט קצר בפייסבוק, שבו הסביר כי החליט לסיים את כהונתו לאחר שהצעתו להשעות את ישראל מכל פעילות כדורסל נדחתה כבר בנובמבר האחרון.

בפוסט שפרסם כתב אובירן: "התפטרתי כחבר הנהלת פיב"א אירופה בעקבות דחיית ההצעה שלי להשעות את ישראל מכל פעילות כדורסל – לאור מה שהגדרתי כ'רצח עם בעזה'. מחווה קטנה, אבל המצפון שלי נקי. בעזרת השם, מנוחה ותיקון יגיעו ב-2026 לילדי עזה".

לפי הדיווח, אובירן פנה כבר ביולי לפיב"א אירופה בבקשה לקדם איסור השתתפות על ישראל, זאת לאחר שהתאחדות הכדורסל האירית קראה ל"דיון מלא ופתוח" בנוגע להמשך מעורבותה של ישראל במסגרות הכדורסל הבינלאומיות.

התמונה הוסרה
התמונה הוסרה – מערכת ספורט1

עם זאת, בישיבת הנהלה שנערכה בנובמבר נקבע כי פיב"א אירופה תפעל בנושא רק אם תקבל הנחיה ישירה מפיב"א העולמית או מהוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) – החלטה שהובילה את אובירן למהלך ההתפטרות.

ההתפטרות מגיעה על רקע מפגש טעון נוסף: נבחרת הנשים של אירלנד מתמודדת במוקדמות היורובאסקט עם זו של ישראל, ואף הפסידה לה במשחק שנערך בלטביה בנובמבר. המשחק הבא בין הנבחרות, שאמור להיות משחק בית של אירלנד, ייערך גם הוא במגרש נייטרלי בחודש מרץ, זאת לפי דרישת התאחדות הכדורסל האירית – צעד שמעיד על הרגישות הפוליטית שממשיכה ללוות את ההתמודדות.

עוד באותו נושא: אירלנד

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי