לא משתלם כלכלית? הסיבה שבעלי קבוצות חוששים להצטרף ל-NBA אירופה

play
אדם סילבר | Ryan Sirius Sun
תיקתקנו, 9.4 05:49

לפי דיווח ב"בלומברג" בניגוד לאופ"א, שלוקחת רק כ-2.5 אחוז בלבד מההכנסות, ב-NBA מתכננים לגרוף כמעט מחצית מהסכום. וגם: הרוכשים שכבר הביעו עניין

(גודל טקסט)

היוזמה השאפתנית של ה-NBA להקים ליגה אירופית חדשה ממשיכה לעורר עניין – אך גם לא מעט ספקות מצד בעלי מועדוני כדורגל בכירים ביבשת.

על פי דיווח ב"בלומברג", מספר בעלי קבוצות הביעו עניין ברכישת מניות בקבוצות בליגה המתוכננת, אך במקביל העלו חששות לגבי תנאי ההצטרפות והיעדר פרטים ברורים בשלב כה מוקדם. אחד הנושאים המרכזיים שמדאיגים את המשקיעים הפוטנציאליים הוא המודל הכלכלי: ב-NBA מבקשים לקחת כמעט מחצית מההכנסות, לעומת כ-2.5% בלבד שגובה אופ"א מהמפעלים המרכזיים בכדורגל האירופי.

למרות זאת, ההתעניינות בפרויקט רבה. לפי דיווחים קודמים, למעלה מ-120 משקיעים פוטנציאליים הביעו עניין, כאשר חלקם אף הציעו השקעות של לפחות מיליארד דולר. בין הגורמים שכבר נכנסו לתמונה ניתן למצוא את קבוצת ההשקעות הקטארית שמחזיקה בבעלות פריז סן ז'רמן, וכן את קרן "רד בירד קפיטל" של ג'רי קרדינלה, שמחזיקה גם במילאן – כאשר שתיהן הגישו הצעות להקמת קבוצות בפריז ובמילאנו.

נאסר אל חלאיפי עם נשיא אופ"א, אלכסנדר צ'פרין | GettyImages, EyesWideOpen

במקביל, ה-NBA מנהלת שיחות עם פיב"א לגבי שיתוף הפעולה, כאשר גם היורוליג עשויה להיות חלק מהתמונה. מנכ"ל המפעל, צ'וס בואנו, אף אישר כי צפויות שיחות עם בכירים ב-NBA בנוגע לאופן שבו שתי המסגרות יוכלו לפעול יחד בעתיד.

לפי המתווה המסתמן, ההכנסות יחולקו כך: 45% לבעלי הקבוצות, 45% ל-NBA, חמישה אחוזים ל-FIBA וחמישה נוספים לשותפים עתידיים. מודל זה, כאמור, הוא אחד הגורמים המרכזיים שמעוררים סימני שאלה – גם לצד ההתלהבות מהפוטנציאל הכלכלי והספורטיבי של ליגה אירופית חדשה.

עוד באותו נושא: NBA אירופה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי