הפועל תל אביב נעלה אמש (שישי) את העונה הסדירה ביורוליג עם ההפסד הכי גדול שלהם העונה. האדומים הובסו 105:85 בידי מונאקו הקצרה, איבדו את ההזדמנות שהייתה להם להחזיק ביתרון הביתיות, ויפגשו את ריאל מדריד בסדרת הפלייאוף כשהבלאנקוס מחזיקים ביתרון.
בהפועל היו מאוד מופתעים לרעה מההופעה החלשה של השחקנים, שכבר במחצית פיגרו ב-17 הפרש, ולא היו נראים לרגע אחד כמו קבוצה שמסוגלת לנצח את מונאקו. המאמן דימיטריס איטודיס ניסה במהלך המחצית הראשונה עוד להעיר את השחקנים, אבל במחצית השנייה ויתר. הוא החל לחלק את הדקות, ואפילו ים מדר נקרא מהספסל ל-5 וחצי דקות. מנגד, מי שהמשיך לא לשחק הוא ג'ונתן מוטלי.
"מה בדיוק קרה? זה כנראה ירידת מתח", ניסו במועדון להסביר את ההופעה הנוראית, "אין באמת תירוצים כי אנחנו קבוצה מקצוענית בשלבים מכריעים של העונה, אבל לא הצלחנו לעשות את המעבר הזה שבין החגיגות אחרי הניצחון על מכבי בכניסה לפלייאוף, לבין ההופעה הערב. לא משנה כמה ניסינו לדבר עם השחקנים על החשיבות של ביתיות בפלייאוף, והזהרנו מפני מונאקו, על הפרקט זה לא היה נראה ככה".
בסיום המשחק, עוד לפני שהם יוצאים מהאולם לכיוון בית המלון, שהיה ממוקם שתי דקות בלבד ממנו, למדו בהפועל כי מי שמחכה להם ברבע הגמר היא ריאל מדריד, אחת משלוש קבוצות בלבד שאותן לא הצליחה לנצח העונה. ריאל ניצחה את האדומים בסיבוב הראשון בבוטבגרד 74:75 והוסיפה ניצחון שני, הפעם במדריד, 83:92.
בהפועל מאמינים כי למרות שהמועדון הוא חדש במעמד הזה, העובדה שחלק גדול מהשחקנים מהרוטציה שיחק במעמד הזה בעבר, ואפילו בעונה שעברה, תתן את אותותיה. עם זאת, מודים במועדון כי "ניסיון כמו שיש לריאל מדריד, גם כמועדון, וגם בסגל שלה, הוא חריג".
בהפועל זוכרים היטב את ההפסד לריאל בסיבוב השני במדריד, כשהפעם על פי דיווחים האולם הביתי של ריאל יהיה פתוח לקהל, עם אבטחה משמעותית סביב האדומים. "זה היה אחד המשחקים הכי חלשים שלנו, עד המשחק הערב", אמרו במועדון.
"לא הצלחנו לעצור את ריאל בכלל, ואז הגיעה באסקוניה שלושה ימים לאחר מכן ונתנה לנו עוד מכה. יש לריאל כמה שחקנים שצריכים לדעת לעצור, ואנחנו נצטרך לעשות עליהם עבודה יותר טוב. אין ספק שנצטרך לדעת להאט את הזוניה, שעשה מולנו משחקים מצוינים, אבל הם כל כך עמוקים, שגם אם נעצור אותו זה לא מבטיח כלום".
האדומים ימשיכו בנדודים שלהם גם השבוע. הם יחזרו לאימונים בתחילת השבוע בסופיה, עם הפנים והתוכניות לקראת ריאל מדריד. בצוות ינסו להנחיל שיטת משחק ותוכנית משחק שתעבוד טוב יותר נגד ריאל, אבל בניגוד למשחקים קודמים אין להם את היתרון והזמן כדי לעשות את זה.
באמצע השבוע ימריא הצוות, ביחד עם השחקנים הישראלים וכמות זרים שלא תעלה על חמישה כך מסתמן, לשני משחקים בישראל בחמישי ובשישי. על פי התוכניות הפועל עוד תקיים אימון מסוים בסגל המלא ביום רביעי, ובשבת תחזור להתאמן אחרי שיסיימו את שני המשחקים בישראל.
בסך הכל אמורה להיות הקבוצה בארץ כ-48 שעות ולשחק שני משחקים, לפני שהיא חוזרת לבולגריה. להפועל הובטח כי לפחות עד אחרי משחק 4, היא לא תשחק במסגרת המקומית שוב.
מה דעתך על הכתבה?