Sport1 Banner

זה מתקרב: 12 הערים באירופה שישוריינו למפעל של ה-NBA

play
אוון פורנייה שחקן אולימפיאקוס מול טריי ליילס שחקן ריאל מדריד | GettyImages
תקציר זכייתה של פנרבחצ'ה באליפות טורקיה על חשבון בשיקטאש 02:53

סגן הקומישינר סיפק עדכון לגבי התקדמות הקמת הפרויקט השאפתני, בספרד דיווחו שהקבוצות מהערים שנבחרו יקבלו מקום של קבע. כמה קבוצות הליגה תכלול בסך הכול?

(גודל טקסט)

ה-NBA ממשיכה להתקדם לעבר הקמת המפעל האירופי שלה. על פי סגן הקומישינר מארק טייטום, הליגה צפויה להתחיל לחשוף בתוך 60 עד 90 יום את בעלי הזיכיונות של 12 הקבוצות הקבועות במפעל החדש, זמן קצר לאחר סיום שלב הגשת ההצעות, שנקבע לסוף חודש יוני.

לפי דיווח בספרד, 12 הערים שיארחו את הקבוצות הקבועות כבר נבחרו: רומא, מילאנו, לונדון, מנצ'סטר, פריז, ליון, מדריד, ברצלונה, ברלין, מינכן, אתונה ואיסטנבול. אליהן יצטרפו בכל שנה ארבע קבוצות מתחלפות המזוהות עם פיב"א, כאשר השתתפותן תיקבע על פי הישגים ספורטיביים. פתיחת הליגה האירופית החדשה עדיין מתוכננת לאוקטובר 2027.

ברנדון בוסטון, פנרבחצ'ה | אימג'בנק GettyImages

ב-NBA מחפשים כעת מפעילים ובעלים בעלי יציבות כלכלית, שיוכלו להשקיע לא רק בקבוצות עצמן אלא גם בתשתיות. לפי טייטום, ברחבי אירופה קיימים כיום רק "שניים או שלושה אולמות ברמה עולמית" שמיועדים בעיקר לכדורסל, ולכן הליגה רואה בבניית התשתית חלק משמעותי מהפרויקט.

"אנחנו נמצאים כאן בלוח זמנים מאוד מאוד מהיר", אמר טייטום ל-CNBC. "נזהה את השותפים הנכונים בערים הנכונות, וניקח את כל הזמן שנצטרך כדי לבחור אותם. אנחנו לא מדברים רק עם קבוצות כדורסל קיימות; אנחנו מדברים גם עם מועדוני כדורגל שאין להם כיום מחלקת כדורסל אבל מגלים עניין, וגם עם אנשים פרטיים וגופים אחרים שאין בבעלותם קבוצת כדורסל ורוצים להשקיע באחת".

מארק טייטום | Gettyimages

לפי ה-NBA, אף שהכדורסל הוא הספורט השני בפופולריות שלו באירופה, עם כ-300 מיליון אוהדים מוערכים, הוא מחזיק כיום בפחות מאחוז אחד מנתח השוק המסחרי באזור. מבחינת הליגה, מדובר בפער גדול – וגם בהזדמנות עסקית משמעותית, שכבר מעוררת עניין מצד גופי שידור ופלטפורמות סטרימינג גדולות.

"הייתה כמות מדהימה של התעניינות מצד גורמים שרוצים לרכוש את המשחקים האלה ולהפיץ אותם לא רק ברחבי אירופה, אלא גם ברמה עולמית", אמר טייטום. "אין לנו ספק שזה ייצור עניין גלובלי, ולכן שותפי המדיה מאוד מעוניינים לשדר את התוכן הזה".

בשלב הראשון, הכוונה היא שקבוצות NBA אירופה יפגשו קבוצות מה-NBA במשחקי קדם עונה. בהמשך, התוכנית היא לאפשר מפגשים רשמיים בין קבוצות משתי הליגות במסגרת גביע ה-NBA, טורניר אמצע העונה שהושק ב-2023.

עוד באותו נושא: NBA אירופה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי