אחרי הניצחון החשוב על הכוכב האדום בלגרד, תעלה הערב (חמישי, 19:00) הפועל תל אביב לארנה 8888 בסופיה למשחק ביתי נגד ריאל מדריד. שתי הקבוצות נפגשו שש פעמים בעונה שעברה ביורוליג, כשריאל ניצחה בחמישה משחקים, אך באופן מפתיע יהיה זה המשחק הראשון בין הקבוצות באולם הביתי בסופיה, כשעד כה הן שיחקו בבוטבגרד מסיבות שונות.
בהפועל נחתו אתמול בשעות אחר הצהריים בסופיה, נסעו ישר לאולם לאימון המסכם, שכלל גם תדריך וידאו מקיף על ריאל ועל היכולת בניצחון על הכוכב האדום. היום תקיים הקבוצה תדריך נוסף ואת אימון הקליעות שלה בשעה מוקדמת מהרגיל.
בקבוצה ממשיכים לנהוג בדרך שבה הצוות היווני מבקש – ושומרים את הקלפים לגבי פציעות ושחקנים נעדרים קרוב לחזה. אמיר קופי צפוי להמשיך להיעדר בשבועיים הקרובים, בעוד עדכון לגבי הפציעה של ג'ייקוב טופין, שקיבל מכה ברגלו באימון המסכם לפני הכוכב ביום שני, טרם יצא.
בהפועל מגיעים למשחק בידיעה שריאל הפסידה את שני משחקיה הראשונים ותבוא חדה מאוד להתמודדות. "זה כדורסל, דברים קורים", אמר איש וויינרייט לקראת המשחק, "אנחנו לא מסתכלים על המאזן, אנחנו מסתכלים על הקבוצה, איך הם משחקים, מה הם יכולים לעשות, ואנחנו יודעים למה הם מסוגלים. כל קבוצה שפותחת ב-2:0 תבוא למשחק השלישי ותשחק בכל הכוח, כמו שהם תמיד עושים. הם קבוצה נהדרת, אז אנחנו פשוט חייבים להתחרות עד הסוף".
טאי אודיאסי הוסיף: "אני חושב שאנחנו רק צריכים לעבור על תוכנית המשחק עכשיו, לעלות למגרש, לתת מאמץ מלא במשך 40 דקות, לשחק חזק ולשחק פיזי. הם קבוצה באמת טובה, כפי שכולם יודעים באופן טבעי. אם נצמד לתוכנית המשחק, אני חושב שיש לנו סיכוי טוב לנצח."
"כולם יודעים מי זו ריאל מדריד. אני חושב שאני אפילו לא צריך להסביר את זה. אם אתה עוקב אחרי כדורסל, אני חושב שכולם יודעים עד כמה ריאל מדריד היא קבוצה טובה, והם מגיעים אחרי שני הפסדים כרגע, אז הם יהיו עוד יותר ממוקדים."
"אתה חייב שתהיה לך איבוד זיכרון לטווח קצר כשזה מגיע ליורוליג", שיתף הסנטר האדום, "כי בשבועות כאלה שבהם יש שבוע כפול, אתה לא יכול לחגוג את הניצחון האחרון. אם נפסיד את המשחק הזה, נחזור לנקודת ההתחלה. אז אנחנו פשוט חייבים להישאר מרוכזים במשימה שלפנינו".
וויינרייט סיפר על מה הקבוצה צריכה לעשות לקראת המשחק: "להנחית את המכה הראשונה. אני יודע שהם קבוצה מצוינת, כולם יודעים מה קרה בשנה שעברה, ואתה יודע, אנחנו חייבים להוציא את הטעם הרע הזה מהפה. הם קבוצה מצוינת, הם נבנו מחדש, צוות אימון מצוין, אז אנחנו חייבים לעצמנו – תדריך, מעבר על התוכנית, הכל – ופשוט לבוא להילחם עד שהשעון מגיע לסוף".
מה דעתך על הכתבה?