"הפועל ת"א שיחקה משחק מושלם": ביוון מפרגנים לאדומים

אחרי ה-81:91 על פנאתינייקוס באתונה, בתקשורת המקומית החמיאו לאיטודיס ושחקניו. לידיי נבחר למצטיין, מיציץ' ל"גיבור השקט"

(גודל טקסט)

הניצחון של הפועל תל אביב 81:91 על פנאתינייקוס אמש (שישי) לא עבר בשקט בתקשורת היוונית. הקבוצה של דימיטריס איטודיס זכתה לשבחים על הופעתה באואקה, בעוד המארחת, שספגה את הפסדה הראשון העונה ביורוליג, ספגה ביקורת קשה על היכולת ההגנתית שלה ועל התפקוד ברגעי ההכרעה.

"ההגנה נשארה בבלגרד והפועל תל אביב הנחיתה את פנאתינייקוס לקרקע", נכתב באחד מכלי התקשורת היווניים. "הפעם ההגנה נעדרה, הפועל הגיעה מוכנה מתמיד והנחילה לירוקים את הפסדם הראשון ביורוליג. פנאתינייקוס הציגה את משחק ההגנה הגרוע ביותר שלה, מעולם לא נכנסה באמת לרוח המשחק, ולמרות שהצליחה לחזור מפיגור של עשר נקודות ואף לעלות ליתרון, היא לא הצליחה להשלים את המהפך. הפועל החזיקה ביתרון לאורך רוב המשחק והשיגה ניצחון מוצדק לחלוטין".

שחקני הפועל תל אביב
| אתר רשמי, הפועל IBI תל אביב

בתקשורת היוונית המשיכו להחמיא להפועל: "היא עשתה הכול נכון. אפילו הפרטים הקטנים נשאו את החותמת שלה, במיוחד ברבע האחרון, אחרי שפנאתינייקוס מחקה פיגור של עשר נקודות ואף עלתה ליתרון". זאק לידיי, שקלע 17 נקודות והוסיף חמישה ריבאונדים, נבחר למצטיין המשחק, ואילו ואסילייה מיציץ', שסיים עם תשע נקודות ושמונה אסיסטים, הוגדר כ"גיבור השקט של המשחק" בזכות שלשת הקלאץ' שלו שסגרה עניין.

"הפועל שיחקה משחק מושלם. הפעם החיסורים פגעו בפנאתינייקוס והירוקים ספגו בצדק את הפסדם הראשון ביורוליג. הם לא הצליחו לשמור על ההגנה הקשוחה והממוקדת שלהם, לא קיבלו את התרומה הדרושה משחקני המפתח ונכנעו ברגעים המכריעים. לראשונה העונה נראה היה שהם נפגעים באמת מריבוי ההיעדרויות", סיכמו ביוון.

גם שחקני הפועל זכו למחמאות אישיות: "הקבוצה של איטודיס שיחקה משחק מושלם, עם ריכוז, מגוון פתרונות התקפיים ומהלכים גדולים. זאק לידיי יצר אינספור בעיות, אלייז'ה בריאנט קלע 12 נקודות במחצית השנייה ודן אוטורו תרם גם הוא. ואסילייה מיציץ' היה מצוין בניהול המשחק, והשלשה שלו היא זו שסגרה למעשה את הסיפור". בצד השני, נייג'ל הייז-דייויס ספג ביקורת על הופעתו, אחרי שסיים עם שלוש קליעות בלבד מ-13 ניסיונות מהשדה.

שחקן הפועל תל אביב דן אוטורו חוגג עם חבריו
שחקן הפועל תל אביב דן אוטורו חוגג עם חבריו | אתר רשמי, הפועל IBI תל אביב

באתר היווני SPORT24 הצביעו על הקושי של פנאתינייקוס להתמודד עם שחקני הפנים של הפועל. "פנאתינייקוס לא הצליחה להגיע לרמת ההגנה הרגילה שלה, ובמקביל התקשתה גם בהתקפה, עם חמש שלשות בלבד מ-21 ניסיונות. אוטורו ולידיי גרמו לבעיות גדולות לירוקים, שהתקשו להתמודד עם המשחק של הפועל מתחת לסלים", נכתב. באתר ציינו גם את הניצול של טעויות היריבה ואת היתרון של האדומים בנקודות מהזדמנות שנייה ובקליעה מבחוץ.

בדיווח נוסף מיוון התייחסו לדקות האחרונות, שבהן הפועל הצליחה לעצור את ניסיון הקאמבק של המארחת: "המשחק היה צמוד לכל אורכו, אבל הישראלים היו יעילים יותר. ההתמודדות הוכרעה למעשה כשבריאנט ולידיי קבעו 78:84 לקראת הסיום. לאחר מכן הפועל ניצלה את העייפות של הירוקים".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי