אחרי תשעה ניצחונות בתשעה משחקים רשמיים מתחילת העונה, ניצבת הערב (רביעי) הפועל ירושלים בפני אתגר גדול ומארחת בבלגרד את אריס סלוניקי החזקה – גם היא טרם הפסידה העונה ביורוקאפ, וכששתי הקבוצות במאזן 0:5, ברור לכל שמדובר בקרב על המקום הראשון בבית א'.
כ-100 אוהדים אדומים ליוו את קבוצתו של סשה אוברדוביץ' לבלגרד, למפגש מול אחת המועמדות המובילות לזכייה במפעל. כמו ירושלים, גם אריס נבנתה כדי ללכת עד הסוף: ואסיליס ספאנוליס הנוצץ הונחת בקיץ, כשהשחקנים הבולטים הם ג'רמייה רובינסון-ארל, מאט מורגן וננו דימיטרייביץ'. האחים קוסטס ותנאסיס אנטטוקומפו בעיקר משמשים כשחקני ספסל שוליים, ובסגל ניצתן למצוא גם את אקס הפועל חולון אלייז'ה מיטרו-לונג ואקס פנרבחצ'ה קם בירץ'. היוונים פתחו את העונה עם תשעה ניצחונות ב-10 משחקים בכל המסגרות.
רבע 1
ירושלים פתחה היטב, עם הגנת ברזל שהגבילה מאוד את ההתקפה של אריס. בצד השני לופטון ובורג הובילו יתרון, ונקודות של מילטיץ' מתחת לסל קבעו 0:8. היוונים התעוררו באמצע הרבע והורידו ל-12:8 בעזרת שלשות של לידל ומיטרו-לונג. הקבוצות ירדו לפסק זמן טלוויזיה, אבל הוא לא עזר לירושלים להגדיל את היתרון בצורה משמעותית ושלשה בצד השני הורידה ל-14:13. היוונים המשיכו לטווח ועד סיום הרבע הפכו ל-18:19.
רבע 2
בפתיחת הרבע השני היתרון עבר מצד לצד כמה פעמים, כשבראון מוציא לפועל עבור האדומים, ואריס נשארת בתמונה. במצב של 21:22 לירושלים, היוונים יצאו לריצת 0:7 בעזרת יכולת התקפית מצוינת של מאט מורגן. מילטיץ' הנחוש צימק עבור האדומים ל-32:28, אלא שאז דימיטרייביץ' קלע 4 נקודות רצופות והשיב את אריס לפלוס 8. לופטון קלע 4 משלו ובסוף המחצית הראה לוח התוצאות 35:40 לאריס.
מה דעתך על הכתבה?