המלחמה בישראל תשפיע: התאריך בו תתקבל הכרעה לגבי שינוי פורמט היורוליג

מנכ"ל הליגה התראיין באיטליה והתייחס למספר נושאים לקראת ישיבת הדירקטוריון ב-14 באפריל. הדרך היחידה בה הליגה תחולק, התחרות מצד NBA אירופה על פנרבחצ'ה וריאל מדריד והעמדה הברורה לגבי הישראליות, הרוסיות ודובאי

(גודל טקסט)

היורוליג עדיין לא קיבלה החלטה סופית בנוגע למבנה המפעל בעונת 2026/27, אך ב-14 באפריל צפויה להתקבל הכרעה משמעותית בישיבת הדירקטוריון. לפי מנכ"ל היורוליג, צ'וס בואנו, על הפרק עומדות שתי אפשרויות: להמשיך במתכונת הנוכחית של 20 קבוצות בסיבוב ליגה מלא, או להרחיב את המפעל ללפחות 22 קבוצות ולעבור לשיטה של שני בתים.

בריאיון ל"לה גאזטה דלו ספורט" הסביר בואנו כי ביורוליג בוחנים מחדש את מבנה התחרות, בין היתר בשל העומס שנוצר בעונה של 38 משחקים: "אנחנו דנים פנימית בשאלה אם יש היגיון בשינוי הפורמט. ראינו את ההשפעה של עונה עם 20 קבוצות בפורמט של סיבוב מלא, מבחינת נסיעות ושבועות רבים עם שני משחקים. עדיין לא קיבלנו החלטה לעבור לשני בתים".

איש וויינרייט, דן אוטורו שחקני הפועל תל אביב מאוכזבים | דני מרון

לדבריו, מעבר לשיטת בתים רלוונטי רק במקרה של הרחבת הליגה. בואנו הבהיר כי אם המפעל לא יגדל ללפחות 22 קבוצות, מספר המשחקים יקטן משמעותית – תרחיש שעלול לפגוע בהכנסות מזכויות שידור, כרטיסים וספונסרים: "אם נעשה את זה, זה יהיה משום שיהיו לפחות 22 קבוצות. אחרת מספר המשחקים יירד ב-25 עד 30 אחוזים, וזה עלול לפגוע בהכנסות הטלוויזיה. עם חמישה או שישה משחקי בית פחות, המועדונים עלולים להתמודד גם עם פגיעה במכירת כרטיסים ובחסויות".

בואנו הוסיף כי ההחלטה אינה תלויה רק בשיקולים מקצועיים וכלכליים, אלא גם במצב הגיאופוליטי ובקשיים הכלכליים של חלק מהמועדונים: "אנחנו צריכים לבחון גם את השלכות המלחמה ואת הבעיות הפיננסיות שחלק מהקבוצות חוות, וגם האם הרחבה ל-22 קבוצות תסייע לשמור על איכות המוצר. אם יש סיכון שהמוצר ייפגע, ואם המצב הגיאופוליטי לא מצדיק זאת, אין היגיון להגדיל את מספר הקבוצות".

מרסיו סנטוס, וייל ריימן, מכבי תל אביב | אודי ציטיאט

במקביל, שניים מהמועדונים הבכירים במפעל – ריאל מדריד ופנרבחצ'ה – עדיין לא חתמו על הסכם הרישיון החדש לטווח ארוך של היורוליג. בואנו אישר כי שני המועדונים היו מעורבים גם בשיחות סביב אפשרות להיכנס ל-NBA אירופה: "יש כאן כמה סיבות שונות. פנרבחצ'ה דורשת כבר שנים חלוקת הכנסות חדשה, ואנחנו מטפלים בזה כדי להפוך את המערכת להוגנת יותר לכולם. אני גם יודע שהם ניהלו שיחות עם ה-NBA. ריאל מדריד בוחנת את נושא ה-NBA כבר מההתחלה".

למרות זאת, ביורוליג מקווים להשאיר את שני המועדונים בתוך המסגרת הקיימת: "אנחנו רוצים לשכנע את שניהם להישאר ביורוליג ולשפר את הדברים יחד, במקום להיפרד. אני אופטימי – אני חושב ששניהם יחתמו בקרוב יחסית". הוא ציין כי במפעל מקווים לקבל תשובה משני המועדונים עוד לפני ישיבת הדירקטוריון הקרובה, שבה כאמור תתקבל החלטה על מבנה העונה הבאה.

שחקן פנרבחצ'ה ווייד בולדווין | אימג'בנק GettyImages, Ferda Demir

לצד שאלת הפורמט, גם המצב הביטחוני ממשיך להעסיק את הנהלת המפעל. הישראליות נאלצו לאחרונה להעתיק את משחקיהן בשל המלחמה במזרח התיכון, ובואנו הבהיר כי נכון לעכשיו אין שינוי בעמדה בנושא: "קודם כל, מלחמה היא מלחמה, וקשה מאוד להתמודד עם המצב הזה. צריך להגן על חיי השחקנים, האוהדים וכל מי שמעורב. זה הדבר החשוב ביותר".

המנכ"ל הספרדי התייחס גם לקבוצות המושעות, ובראשן הרוסיות, שעדיין אינן מורשות להשתתף במפעלים הבינלאומיים בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה. "אנחנו עוקבים אחר מצב הקבוצות שמשתתפות בליגות שלנו, וגם אחר הקבוצות המושעות שאינן יכולות לשחק כרגע. נכון לעכשיו, אין שינוי", הבהיר. עוד הוסיף כי היורוליג פועלת בהתאם להנחיות הממשלות באירופה ולסנקציות הדיפלומטיות הקיימות.

זה הזמן להתעורר. בריאנט מול דובאי | דני מרון

בואנו סיכם כי גם בנוגע לישראל וגם בנוגע לרוסיה ודובאי, עמדת היורוליג נותרה בשלב זה ללא שינוי: "אנחנו לא משנים כרגע את העמדה שלנו לגבי רוסיה. אנחנו גם לא משנים את העמדה שלנו לגבי ישראל או דובאי, אבל המצב נמצא במעקב יומיומי".

לדבריו, בשלב זה הקבוצות הישראליות ודובאי באסקטבול ימשיכו לארח מחוץ לבית עד סוף העונה הסדירה וגם בפלייאוף, בעוד שלגבי העונה הבאה – ההחלטות יתקבלו בהמשך. "צעד אחר צעד, יום אחרי יום", סיכם.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי