ג'ונתן מוטלי צפוי להיות אחד השחקנים המרכזיים של הכוכב האדום בלגרד בעונה הקרובה, כך מעריך המאמן הסרבי ברנקו מקסימוביץ', שעבד עם הסנטר האמריקאי בלוקומוטיב קובאן בעונתו הראשונה באירופה ומכיר היטב את יכולותיו.
"אני שמח מאוד שהוא הצטרף לכוכב האדום", אמר מקסימוביץ' ל"Basketball Sphere". "אני מקווה שאחרי ארבע עונות שבהן לא היה האופציה הראשונה, הוא סוף סוף יתפוצץ ויציג את מלוא הכישרון שלו. אני רואה אותו הופך לאחד ממנהיגי הכוכב האדום. הוא התבגר לחלוטין, גם כשחקן וגם כאדם".
מוטלי הגיע לאירופה אחרי ששיחק בלוס אנג'לס קליפרס, בקבוצת הפיתוח שלה ובדרום קוריאה. את המספרים הטובים ביותר בקריירה רשם בלוקומוטיב קובאן, במדיה העמיד ממוצעים של 19.1 נקודות בליגת ה-VTB ו-21.2 נקודות בתשעה משחקים ביורוקאפ.
מקסימוביץ' החמיא גם למקצוענות ולמוסר העבודה של שחקן הפנים: "כשהוא הגיע ללוקומוטיב, הוא היה בכושר מצוין ומוכן לחלוטין. יש לו מוסר עבודה אדיר. מעולם לא היו איתו בעיות והוא תמיד ביצע באופן המקסימלי את כל מה שנדרש ממנו".
לדבריו, מוטלי מסוגל להשפיע במגוון דרכים: "הוא שחקן אמיתי ויכול לעזור מאוד לכוכב האדום. לא משחקים שנתיים בפנרבחצ'ה ושנתיים נוספות בהפועל תל אביב במקרה. כמובן, היורוליג היא רמה שונה לחלוטין, אבל ההתמודדות מול שחקנים מהטופ יכולה רק לעזור לו להשתפר ולהתבגר".
המאמן הסרבי הצביע על הוורסטיליות כאחת מנקודות החוזקה המרכזיות של מוטלי: "יש לו טווח, הוא יכול לתקוף עם הפנים לסל או עם הגב אליו, ובמקביל הוא ארוך, אתלטי ובעל הנתונים הפיזיים להפוך לשומר טוב מאוד". כדוגמה הזכיר משחק מול צסק"א מוסקבה, שבו קלע מוטלי 33 נקודות וסיים עם 3 מ-4 מחוץ לקשת מול ניקולה מילוטינוב.
מקסימוביץ' הוסיף כי גם איבון נבארו, מאמנה החדש של הכוכב האדום, מכיר היטב את הסנטר. השניים נפגשו ביורוקאפ כאשר נבארו אימן את אנדורה ומוטלי שיחק בלוקומוטיב. באחד המשחקים בין הקבוצות קלע האמריקאי 29 נקודות והוסיף שמונה ריבאונדים.
מקסימוביץ' חשף בסיום: "כשעזב את פנרבחצ'ה להפועל תל אביב, במועדון הטורקי רצו להשאירו, אך לא הצליחו להתחרות בהצעה הכספית שקיבל מהקבוצה הישראלית".
מה דעתך על הכתבה?