מילווקי באקס בוחנת כמה מהלכים לקראת הטרייד דדליין הקרוב, ועל פי דיווח בארה"ב קייל קוזמה ובובי פורטיס מועמדים מרכזיים לעבור בניסיון לצרף שחקן משמעותי שישדרג את הסגל. שני שמות שכבר הוזכרו כמועמדים אפשריים לחזק את הבאקס הם זאק לאבין ומייקל פורטר ג'וניור.
לפי כתב "פורבס" אוון סיידרי, הבאקס "עושים משא ומתן שקט" לגבי שני השחקנים במטרה להשיק שחקן משמעותי, כזה שיכול לשנות את הכיוון. קוזמה ופורטיס מרוויחים יחד כ-35.4 מיליון דולר העונה, סכום שמעניק למילווקי גמישות להתאים חוזים בעסקה על שחקן בכיר.
הרקע למהלך ברור: הבאקס פתחו את עונת 2025/26 בצורה מאכזבת ומדורגים רק במקום ה-11 במזרח עם מאזן 17:11. המצב הסתבך עוד יותר בשל היעדרותו של כוכב הקבוצה יאניס אנטטוקומפו, שנמצא מחוץ למגרשים מאז תחילת דצמבר בעקבות מתיחה בשריר התאומים ברגל ימין – כאשר במקביל שמו אף עלה בשמועות למעבר טרייד.
מבחינה מקצועית, קוזמה – ששיחק בעבר עם דני אבדיה בוושינגטון וויזארדס וזכה באליפות עם לוס אנג'לס לייקרס – מעמיד העונה על ממוצעים של 13.5 נקודות, 4.6 ריבאונדים ו-2.2 אסיסטים למשחק, עם אחוזים טובים מהשדה (51.5%). פורטיס – שזכה באליפות עם הבאקס ב-2021 – תורם 12.3 נקודות ו-5.9 ריבאונדים בממוצע.
לאבין, שסובל מנקע בקרסול שמאל, צפוי לעבור הערכה מחודשת בקרוב והוא בעונה חלשה בה הוא קולע רק 20.2 נקודות למשחק. פורטר ג'וניור, שמשחק עם בן שרף ודני וולף בברוקלין נטס, נמצא בעונת שיא ומעמיד ממוצעים של למעלה 25.7 נקודות למשחק.
מה דעתך על הכתבה?