בארצות הברית פורסם השבוע תרחיש היפותטי לטרייד רחב היקף, שבמרכזו העברתו של סטפן קרי מגולדן סטייט ווריירס ליוסטון רוקטס. ההצעה הוצגה בכתבה של הפרשן סם קווין מ-CBS, כאפשרות שעשויה להפוך לריאלית, אם כי טרם החלו מגעים בין הצדדים.
על פי התרחיש, מדובר בטרייד של שלוש קבוצות שכולל גם את ברוקלין נטס. קרי אמור לעבור ליוסטון, בעוד הנטס יקבלו את באדי הילד, גי סנטוס ובחירת סיבוב ראשון של גולדן סטייט בדראפט 2030. בתמורה, הווריירס יקבלו חבילה רחבה הכוללת את פרד ואן-וליט, דוריאן פיני סמית', ג'בארי סמית' ג'וניור, ריד שפרד ובחירת סיבוב ראשון של יוסטון בדראפט 2029.
ב-CBS הודגש כי הרעיון נשען על ההנחה שלגולדן סטייט אין כיום סגל שמסוגל להתמודד על אליפות בטווח הקצר, וכי טרייד על קרי – בהסכמתו בלבד – עשוי לאפשר לקבוצה לצבור נכסים, צעירים ובחירות דראפט, שיקצרו תהליך בנייה מחדש.
בניתוח עצמו נכתב: "מבחינה מקצועית, הווריירס היו מקבלים שילוב של שחקנים מנוסים לצד צעירים בעלי פוטנציאל, במקום להישען על כוכב בן 37". קרי עצמו ממשיך להציג יכולת גבוהה גם בעונה הנוכחית, עם ממוצע של כ-27 נקודות למשחק ומספר השלשות הגדול ביותר בליגה, אך בגולדן סטייט מתקשים לייצר סביבו סגל תחרותי יציב.
יוסטון הוזכרה כיעד אפשרי בעיקר בשל כמות הנכסים שברשותה – שחקנים צעירים ובחירות דראפט עתידיות – שמאפשרות לה להרכיב חבילת טרייד משמעותית מבלי לפרק לחלוטין את הסגל. בכתבה אף צוין כי מעבר כזה עשוי לפתוח פתח לאיחוד של קרי עם קווין דוראנט.
מה דעתך על הכתבה?