סן אנטוניו מחצה את מינסוטה והשוותה ל-1:1, הניקס גירדו 0:2 קשה

וומבי (19 ו-15) וקאסל האגרסיבי (21 נקודות) הוליכו את הספרס ל-95:133 ענק. ברונסון הצטיין, הניקס גברו 102:108 על הסיקסרס: "מה שאנחנו מצפים ממנו"

(גודל טקסט)

סדרות חצאי הגמר בפלייאוף ה-NBA נמשכו הלילה (בין רביעי לחמישי), כשסן אנטניו התאוששה עם ניצחון 95:133 על מינסוטה כדי להשוות ל-1:1, בעוד ניו יורק ניקס גירדה 102:108 קשה על פילדלפיה כדי לעלות ל-0:2.

קלי אוברה מול קארל אנתוני טאונס, ניו יורק ניקס  ול פילדלפיה סיקסרס
קרב קשה בגארדן | אימג'בנק GettyImages

ניו יורק – פילדלפיה 102:108 (הניקס עלו ל-0:2 בסדרה)

אחרי שורה ארוכה של משחקים חד צדדים – הפעם ג'יילן ברונסון קלע 26 נקודות וסייע לניו יורק להשתלט על משחק צמוד, בדרך ליתרון 0:2 בחצי גמר המזרח. פילדלפיה, ששיחקה ללא ג'ואל אמביד הפצוע, הציגה יכולת טובה בהרבה בהשוואה לתבוסה 137:98 במשחק הראשון. המשחק כלל 25 חילופי הובלה – הכי הרבה במשחק פלייאוף ב-11 השנים האחרונות – ו-14 פעמים שבהן הקבוצות היו בשוויון. אף קבוצה לא הובילה ביותר משבע נקודות.

"הכי חשוב זה לשמור על קור רוח וריכוז", אמר ברונסון. "להתמקד במהלך אחד בכל פעם, צעד אחר צעד, ולא להסתכל רחוק מדי קדימה". מצבים כאלה מתאימים לברונסון, שקלע את הסל ששבר שוויון 5:06 דקות לסיום, הוסיף ג'אמפר נוסף ליתרון 99:103 כשנותרו 3:45 דקות, לפני שסל של מיקל ברידג'ס העלה את היתרון לשש נקודות.

"הם התחילו להחליף בשמירה והוא הגיע לנקודות שלו וקלע, וזה בדיוק מה שאנחנו מצפים ממנו", אמר מאמן הניקס, מייק בראון, על ברונסון. או-ג'י אנונובי הוסיף 24 נקודות לניו יורק, אך ירד לחדר ההלבשה בדקות הסיום ולא חזר לספסל. בראון אמר לאחר המשחק כי אין לו עדכון על מצבו של הפורוורד.

ג'יילן ברנסון, ניו יורק ניקס  ול פילדלפיה סיקסרס
פרח בקלאץ'. ברונסון | אימג'בנק GettyImages
ג'ואל אמביד מתוסכל על הספסל של פילדלפיה
יתאושש? אמביד | אימג'בנק GettyImages
ג'וש הארט חוגג את הניצחון של ניו יורק ניקס
נפצע. הארט | אימג'בנק GettyImages
קיילי ג'נק לצד טימותי שאלאמה, במשחק של ניו יורק ניקס
שאלאמה וקיילי צוהלים בשורת הסלבס בגארדן | אימג'בנק GettyImages

קארל-אנתוני טאונס רשם 20 נקודות, 10 ריבאונדים ו-7 אסיסטים עבור הניקס, שניצחונם במשחק הראשון הפך אותם לקבוצה הראשונה שמנצחת שלושה משחקי פלייאוף רצופים בהפרש של לפחות 25 נקודות.

טייריס מקסי קלע 26 נקודות לפילדלפיה, שנמצאת שוב בפני משימה לא פשוטה לאחר שפיגרה 3:1 מול בוסטון בסיבוב הראשון. הסדרה עוברת כעת לפילדלפיה למשחק השלישי ביום שישי והרביעי ביום ראשון, שם אמביד יקווה שהאולם יהיה מלא באוהדי הסיקסרס, ולא באוהדי ניו יורק.

אמביד לא שותף בשל פציעות בירך ובקרסול ימין, לאחר שהתעורר עם כאבים ולא הצליח להשתתף באימון הקליעות של הבוקר. למרות זאת, פילדלפיה קיבלה 19 נקודות כל אחד מפול ג'ורג' וקלי אוברה ג'וניור, ועוד 17 נקודות מ-וי-ג'יי אדג'קום, וכמעט הצליחה להתגבר על היעדרו של הסנטר הבכיר.

הסיקסרס הובילו בפעם האחרונה 96:99 אחרי שלשה של אוברה, לפני שג'וש הארט, שנראה כי נפצע ביד או בשורש כף היד ברבע השלישי, קלע שלשה 6:52 דקות לסיום. "אני חושב שהיו לנו אולי ארבע זריקות פנויות ברצף שלא נכנסו", אמר מאמן פילדלפיה, ניק נרס. "היינו צריכים להמשיך להזיז את הלוח, שיחקנו התקפה מצוינת, פשוט לא קלענו".

25 חילופי ההובלה הם הכי הרבה מאז המשחק בין סן אנטוניו ללוס אנג'לס קליפרס ב-2 במאי 2015, אז נרשמו 31 שינויי הובלה. מקסי, שקלע רק 13 נקודות במשחק הראשון, חזר לעצמו והציג יכולת מצוינת, עם 15 נקודות ברבע השני ו-19 במחצית הראשונה. עם זאת, הניקס עשו עבודה טובה יותר מולו במחצית השנייה, בהובלת ברידג'ס, שתרם גם 18 נקודות.

סן אנטוניו – מינסוטה 95:133 (הספרס השוו את הסדרה ל-1:1)

אחרי ההפסד במשחק הראשון, הפעם סן אנטוניו התאוששה עם ניצחון קל, כשלמינסוטה לא היו תשובות התקפיות להגנה הלוחצת והנלהבת של המארחת. הרבע השני, שבו הספרס ניצחו 18:35, הכריע למעשה את המשחק, כשמינסוטה ירדה להפסקה בפיגור 24 נקודות וויתרה על המשחק מול האנרגיות של הקהל המקומי.

דיארון פוקס מול נאז ריד, סן אנטוניו ספרס מול מינסוטה טימברוולבס
הפעם זה לא הספיק. פוקס מול ריד | אימג'בנק GettyImages
ויקטור וומבניאמה חוגג על הספסל של סן אנטוניו
ויקטור וומבניאמה חוגג על הספסל של סן אנטוניו | אימג'בנק GettyImages
סטפון קאסל, סן אנטוניו ספרס
שוב היה מעורב בדחיפות. קאסל | אימג'בנק GettyImages

על שחקני החמישייה של סן אנטוניו רשמו מספר דו ספרתי של נקודות, ובראשם סטפון קאסל שקלע 21 עם 6 מ-10 מהשדה (9מ-9 מהקו), כולל עוד מהלך אגרסיבי על שחקן מינסוטה, שנגמר בדחיפות הדדיות והלהטת הקהל המקומי. ויקטור וומבניאמה קלע 19 נקודות והוסיף 15 ריבאונדים (רק 2 חסימות הפעם, מול ההתקפה הזהירה של מינסוטה שהיססה מולו כל פים שחדרה לצבע) ודיארון פוקס המשיך פלייאוף נהדר עם 16 נקודות. קלדון ג'ונסון קלע 9 וקלט 10 ריבאונדים, ג'וליאן שאמפני שהחטיא שלשה מכרעת בסיום המשחק הראשון הפעם קלע 4 מ-6 מהשלוש בדרך ל-12 נקודות.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי