אחד סירב להפועל תל אביב, השני לנבחרת ישראל: המועמדים לריאל מדריד

play
שחקני ריאל מדריד בכדורסל | GettyImages
תיקתקנו, סיכום אירועי היום בספורט, 26.6 05:41

על אף שהבלאנקוס זכו באליפות והרשימו בליגה, ההדחה מהיורוליג וההפסדים בסופרקאפ ובגביע גרמו לערעור במעמדו של צ'וס מתאו. יחד עם האופציה שיישאר, ב"מארקה" דיווחו שסקאריולו ולאסו עלו כאופציות להחליפו

(גודל טקסט)

ריאל מדריד זכתה באליפות ספרד בכדורסל, השנייה ברציפות תחת צ'וס מתאו שזכה בשישה תארים בקדנציה בבלאנקוס. הזכייה באליפות, ה-38 בהיסטוריה של המועדון, הצילה במידה מסוימת עונה לא פשוטה שבה ריאל הפסידה בגמר הסופרקופה והגביע (לאוניקאחה מלאגה) ונכשלה ביורוליג – סיימה במקום השביעי בעונה הסדירה, הפסידה לאולימפיאקוס ברבע הגמר (3:1) ולא הגיעה לפיינל פור לראשונה מזה ארבע שנים.

ריאל שולטת בספרד (30 ניצחונות ב-31 המשחקים האחרונים) אך איבדה מהרלוונטיות שלה באירופה. מאז דצמבר הפסידה רק פעמיים בתחרויות המקומיות: במשחק השלישי בחצי גמר הליגה מול מלאגה ובגמר הגביע, מול אותה קבוצה. ברצלונה, באחת העונות הגרועות בתולדותיה, הודחה ברבע הגמר.

באירופה, לעומת זאת, היריבות הגדולות – אולימפיאקוס, פנאתינייקוס, מונאקו ופנרבחצ'ה – התחזקו בזמן שריאל לא מחתימה שחקנים. למרות שיש לה כוכבים כמו פקונדו קמפאסו ואדי טבארס, יחד עם תקציב בטופ 3 האירופי, עולות שאלות לגבי זהות המאמן ועתיד ההנהלה.

ישכיח תצוגה בינונית? קמפאסו | GettyImages, Sonia Canada

לפי דיווח ב"מארקה, שלושה שמות עלו: צ'וס מתאו (שימשיך את כהונתו), סרג'יו סקאריולו ופאבלו לאסו. ההחלטה תלויה במידה רבה במי שיעמוד בראש המחלקה, כאשר מינוי ל סרחיו רודריגס כמנהל ספורטיבי עדיין לא יצא לפועל.

"הכי הגיוני שמתאו ימשיך", נכתב בדיווח. הוא זכה באליפות ויש לו חוזה. "אם ירצו, אמשיך", אמר. החלק השני של העונה מחזק אותו, אך אם אירופה היא קנה המידה, יש קולות הסבורים שמדריד זקוקה למאמן עם רזומה טוב יותר על הספסל.

לא מתעסק בפוליטיקה. סקאריולו | רויטרס

שמו של סקאריולו ריחף באוויר כל החורף כשגם הפועל תל אביב הייתה בתמונה (בסוף דימיטריס איטודיס נבחר). הוא חולק סוכן עם מתאו ומקיים איתו יחסים טובים הוא המועמד הגדול להחליף את המאמן הנוכחי אם זה לא ימשיך, 23 שנה אחרי עזיבתו. עם זאת, ה-NBA והצעה לתפקיד עוזר מאמן בכיר גם מושכת את האיטלקי.

פאבלו לאסו, שנמצא תחת חוזה בבאסקוניה אך צפוי לעזוב, גם הוא אופציה. אם חואן קרלוס סאנצ'ס, שהיה מאחורי עזיבתו ב-2022, יחליט לפרוש, הדלת תיפתח לרווחה למאמן. ב"מארקה" נכתב: "אהוב על האוהדים ועל פלורנטינו פרס ("אתה אחד משלנו", אמר לו בפגישתם האחרונה), לא מן הנמנע שהנשיא יעשה 'אנצ'לוטי' ויהמר על קדנציה שנייה של לאסו".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי