המשחק עצמו דווקא נפתח בשליטת השחקניות בכתום, שרצו להפתיע בגמר הראשון שלהן אי פעם, והן לא היו רחוקות משער מוקדם. אלא שאליסה נאהר, שפתחה את הקמפיין מעולה אבל ספגה בשלושת משחקי הנוק-אאוט, נתנה הפעם הצגה בשער ארה"ב. הולנד תקפה ותקפה אבל נתקלה בחומה בשער וירדה למחצית מתוסכלת מאי ניצול ההזדמנויות.
העצבים החלו להשפיע במחצית השנייה, כשהאמריקאיות לקחו את השליטה לרגליים שלהן ועלו להתקפה. בדקה ה-61 נשלח כדור עומק לכיוון אלכס מורגן, שהופלה בתוך הרחבה. השופטת הלכה לבדיקת VAR וקבעה פנדל, אותו שלחה הקפטנית מייגן ראפינו היישר לרשת.
האמריקאיות חוגגות. נוצרה שושלת (PHILIPPE DESMAZES/Gettyimages)
משם הולנד נשברה ולא הצליחה לחזור, וארה"ב – במחצית שנייה מעולה – ניצלה זאת כדי להכפיל את היתרון. רוז לוול פרצה קדימה ומקצה הרחבה שלחה כדור שטוח, והשוער ההולנדית סארי ואן וינדאל אמנם מתחה את הידיים והצליחה לגעת אך לא למנוע פפנו לחדור פנימה.
משם עד הסיום האמריקאיות התמקדו בלהגדיל את היתרון ולהפוך את הניצחון לחגיגה, אך החמיצו כמה פעמים ברשלנות. זה לא שינה, כיוון שכשנשמעה שריקת הסיום היתה זו ארצות הברית שהוכרזה כאלופת העולם – כאמור, בפעם השנייה ברציפות. זוהי הפעם השנייה בהיסטוריה שנבחרת שומרת על התואר במונדיאל הנשים, אחרי הזכיות של גרמניה ב-2003 ו-2007. שיא של הגרמניות מ-2007 שהאמריקאיות שברו הפעם הוא מספר הכיבושים לטורניר – לפני 12 שנה הנבחרת האירופאית כבשה 25 שערים, אבל שני השערים היום קבעו 26 כיבושים עבור נבחרת ארצות הברית – כולל, כזכור, 0:13 מוחץ על תאילנד בשלב הבתים.
W ⭐️ O ⭐️ R ⭐️L ⭐️ D
— U.S. Soccer WNT (@USWNT) July 7, 2019
C H A M P I O N S
#OneNationOneTeampic.twitter.com/6JMJRTJ69b
מה דעתך על הכתבה?