"חששתי מהרגע הזה כל חיי, מקווה שלא אתמוטט"

ג'רארד. קשה להיפרד
ג'רארד. קשה להיפרד | צילום: GettyImages

סטיבן ג'רארד ייפרד מאנפילד מול קריסטל פאלאס (19:20 בספורט2)

(גודל טקסט)

אחד מהרגעים המרגשים מזה שנים בכדורגל האנגלי יהיה הערב כשליברפול תארח באנפילד את קריסטל פאלאס (החל מ-19:20 בספורט2). למשחק הזה אין שום משמעות לליגה, אבל עדיין זה אמור להיות רגע היסטורי בו סטיבן ג'רארד השחקן והאגדה. הלוזר, הווינר והשחקן שהיה נאמן כל חייו למועדון אחד, ייפרד מ"הקופ" במשחקו האחרון באנפילד.

 

התקשורת האנגלית הקדישה אלפי מילים או לא יותר לג'רארד בימים האחרונים. ננסה לסכם כאן עבורכם את הפרסומים המרגשים על הקפטן של ליברפול שאומר שלום לאוהדים בבית לפני שישחק שבוע הבא במשחק האחרון של הקבוצה נגד סטוק בבריטניה סטאדיום.

 

 

אחרי 17 שנה בקבוצה הדמעות בוודאי יזרמו כמים כבר כשאוהדי ליברפול ישירו היום את ההמנון של הקבוצה "לעולם לא תצעדי לבד" והפעם יש לך משמעות כפולה גם למועדון וגם לג'רארד. הקשר כבר הודה שבוודאי לא יעמוד בהתרגשות: "מקווה שלא אתמוטט נפשית ואצליח לעבור את המשחק בשלום. חששתי מהרגע הזה כל חיי מקווה שלא אבכה. המטרה שלי להיות חזק ולא לבכות".

 

שער ה'דיילי מירור'

 

ג'רארד מודה שהוא מודאג לעתיד של ליברפול אחרי ששנה שעברה עזוב לואיס סוארס, דניאל סטארידג' עבר עונה קשה ויחזור אחרי ניתוח רק בספטמבר. הוא הודה שלא רצה להמשיך בקבוצה, כי לא היה מרגיש יותר את הבאזז אם היה יושב על הספסל כפי שברנדן רוג'רס אמר לו שכך יהיה.

 

יחד עם זאת ג'רארד עוזב עם מסר להנהלה: "חייבים לרכוש חלוץ ברמה עולמית גבוהה שיכבוש 25 עד 30 שערים בעונה". הוא גם ביקש מראחים סטרלינג לחתום על הארכת החוזה ובכך לתת לליברפול דחיפה במקום בו המועדון נראה בשפל שלא היה בו שנים. ג'רארד אמר שסטרלינג עדיין צעיר ולא ימצא בשום מקום מנג'ר שהוא גם מנטור כמו רוג'רס. "ידעתי שיהיה קשה כשסוארס יעזוב, אבל עדיין האמנתי שנסיים בין ארבעת הראשונות העונה אם סטארידג' יחזור על יכולתו משנה שעברה", אבל זה לא קרה", אמר ג'רארד.

 

הקפטן הנערץ על ידי אוהדי ליברפול עוזב לשנתיים ללוס אנג'לס גאלקסי, אבל עשוי לחזור בחורף לחודשיים השאלה. הוא לומד למשרת מאמן ותהיה לו תעודת פרו. הוא כבר שוחח עם ראשי ליברפול כדי לחזור לתפקיד כלשהו בעתיד למועדון עם התקווה שבעתיד הרחוק יותר ימונה למנג'ר. "אני במועדון הזה מגיל 8 ואני בטוח שאוכל לתרום בעתיד מניסיוני", אמר. "כמובן שלקבל ג'וב במועדון אתה צריך להוכיח את עצמך. לא אקבל ג'וב רק בגלל שאני ג'רארד והייתי שחקן טוב במועדון".

 

ג'רארד. יחזור בהשאלה? (gettyimages)

 

הקריירה של ג'רארד החלה כילד כשהיה לוקח שני אוטובוסים קו 9 וקו 68 להגיע לאימונים באנפילד יחד עם אביו בגשם, בשלג בקור העז ששורר בחורף בליברפול. "אני רוצה לנצח את המשחק נגד קריסטל פאלאס בצורה נואשת כדי לסיים את הקריירה באנפילד עם ניצחון".

 

הכוכב אולי הכי גדול של ליברפול מאז קני דאלגליש אמר שחשש בשבועות האחרונים שיחמיץ את המשחק ההיסטורי בגלל פציעה. "אני מודה שהשתדלתי לא להיפצע ולהיות כשיר למשחק הזה במיוחד". סטיבי ג'י רצה להניף את הגביע האנגלי ביום הולדתו ה-35, אבל כרגיל בשנים האחרונות ליברפול נכשלה שוב ושוב והודחה גם מהגביע.

 

על העובדה שהוא עוזב אמר: "לא חושב שליברפול היתה צריכה לנסות לשכנע אותי. הגעתי למסקנה שהגיע זמני ללכת ואני עומד מאחוריה. חשבתי לשחק עוד עונה, אבל איך שהעונה הזאת התפתחה והרגשות והמסרים שקיבלתי גרמו לי להבין שזהו. בגיל 35 עוד מעט אני חושב שאני כבר קצת זקן לרמה הנוכחית ואולי ב-MLS זה יתאים לי יותר".

 

ג'רארד. "כבר זקן לפרמיירליג" (gettyimages)

 

ג'רארד גילה שהתייעץ עם הבלם ג'יימי קארגר שפרש לפני שנתיים ועם רובי פאולר בשאלה מתי לעזוב. למרות דבריו, גרהאם סונס כוכב ליברפול לשעבר ומאמנה, טען שההנהלה היתה צריכה להילחם להשאיר אותו לפחות עוד עונה במועדון. ג'רארד ענה: "לא רציתי שיגידו לי 'נשארת יותר מדי זמן' וינסו לבעוט אותי החוצה". הקפטן דחה חמש הצעות כולל שלושה מקבוצות הן אימן ז'וזה מוריניו (צ'לסי, אינטר וריאל מדריד) ונשאר נאמן לקבוצה אותה הוא אוהד מגיל אפס. היכן תמצאו עוד שחקנים כאלה? פראנצ'סקו טוטי ברומא, ג'ון טרי בצ'לסי. מעטים.

 

מנג'רים לשעבר (בעיקר מוריניו), שחקנים ופרשנים התייחסו לג'רארד בימים האחרונים. ברנדן רוג'רס כינה אותו "המלאך של אנפילד" והוסיף: "בברצלונה אומרים תמיד שהם יותר ממועדון כדורגל, אז על ג'רארד אפשר לומר שהוא יותר מכדורגלן. הוא דמות נפלאה עבור המועדון והוא אייקון אדיר. ביקשתי מהצוות והשחקנים לתאר אותו במילה אחת וכולם אמרו שהוא מיוחד ואיכותי, אבל אני בוחר במילה אחרת – הוא ליברפול. שהוא נתן לעיר הזאת פוליטיקאים לא ייתנו לעולם. יחסית אני רק תקופה קצרה כאן, אבל היתה לי הזכות לעבוד עם סמל והיחסים בינינו הם כמו בין אחים".

 

ז'ראר הוייה שאימן את ג'רארד בליברפול וזכה איתו בליגת האלופות יהיה היום אחד מאורחי הכבוד במשחק באנפילד ואמר בראיון גדול ל'פראנס פוטבול' הצרפתי: "בקיץ 1998 הגעתי לליברפול והלכתי לראות את קבוצת הנוער שלה. המליצו לי על ווינר בשם ריצ'רד פרטרידג', אבל במקומו הבחנתי בצעיר בן 18 רזה מאוד ששיחק בקישור ורץ בלי הפסקה מקצה לקצה ולא הפסיק לצעוק על כולם. הוא היה בכל מקום והיה מעורב בכל מהלך. מיד הבחנתי באופי שלו, בטמפרמנט שלו, באנרגיה, במהירות והמנהיגות. צירפתי אותו לבוגרים, אבל עשיתי זאת באיטיות. שנה ראשונה הוא שיחק 12 משחקים. אחרי שפול אינס שיחק בעונה השנייה 25 או 30 ובשלישית כבר שיחק 50. כשהוא עלה לבוגרים סמי לי ופטריס ברגוס בילו איתו שעות כדי לקדם אותו".

 

הוייה. הראשון לזהות (gettyimages)

 

בראיון ל'פראנס פוטבול' אמר הוייה שהיה מה לשפר אצל ג'רארד: "הוא קרא את המשחק טוב, היה מנהיג, אבל עדיין היו דברים שאפשר לשפר. הוא אהב לשחק עם מסירות ארוכות, אבל הכרחתי אותו לשחק בעמדות שונות במשחק אפילו כמגן ימני כדי להפוך אותו לשחקן רב גווני. בכל הקשור בשליטה במשחק ובעיטה מרחוק הוא אחד הטובים שאימנתי אי פעם. הוא שיחק מספר 10, אבל גם פעמים רבות לפני ההגנה. בריצה ל-20 מטר הוא היה מהיר אפילו מייקל אואן".

 

הצרפתי מודה שסרט הקפטן עשה לו נפלאות והיא לעולם לא היתה זוכה בליגת האלופות נגד מילאן בלי המנהיגות שלו או בגביע האנגלי נגד ווסטהאם ב-2006 (בגמר בו שיחק גם יוסי בניון). הוייה גם גילה שלג'רארד היו בעיות גדילה. "בשנה אחת הוא גדל ב-15 סנטימטר וזה גרם לו בעיות בשרירים, אבל הפקדתי אותו בידי מומחה שעזר לו להתגבר על כך".

 

אנדראה פירלו דיבר אף הוא על ג'רארד ואמר שהלויאליות שגילה לקבוצה אחת מדהימה. קרלו אנצ'לוטי ניסה בעבר להחתים אותו כדי שישחק לצידו של פירלו במילאן. הוא שאל אותי מה דעתי ואמרתי לו: "אל תחשוב על זה פעמיים, תעשה את זה, אבל ג'רארד לא רצה להגיע". 

 

אנצ'לוטי. ניסה להחתים (gettyimages)

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי