הטירוף כבר בעיצומו: מרוקו עפה על ההכנות לאירוח מונדיאל 2030

מרוקו חשפה תוכניות שאפתניות להרחבת תשתיות כהכנה לאירוח המשותף של המונדיאל יחד עם ספרד ופורטוגל ב-2030, כולל "אצטדיון יוצא דופן בכל קנה מידה"

(גודל טקסט)

מרוקו חשפה תוכניות שאפתניות להרחבת תשתיות כהכנה לאירוח המשותף של המונדיאל יחד עם ספרד ופורטוגל ב-2030. במהלך נאום בפני בית הנבחרים פירט ראש הממשלה עזיז אחנוש מספר פרויקטים גדולים שמטרתם לחדש ולהרחיב את שדות התעופה, מסילות הרכבת ומתקני הספורט של המדינה. הוא הדגיש כי פיתוחים אלה הם חלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה הרחבה של מרוקו לשפר את תדמיתה הבינלאומית ולהפוך ליעד תיירותי מוביל.

"אנחנו עובדים על הרחבה ושיפוץ של מספר שדות תעופה כדי להגדיל את קיבולתם ל-80 מיליון נוסעים עד 2035", אמר שר התחבורה והלוגיסטיקה מוחמד עבדלג'ליל, על פי "אל-ערב". בין השאר, כוללים הפרוייקטים הרחבה של קיבולת של שדה התעופה הבינלאומי מוחמד החמישי בקזבלנקה ל-23.3 מיליון נוסעים עד 2030 באמצעות בניית מסלול שלישי והרחבה של שדות התעופה רבט-סלא, ומרקש-מנארה. משרד שדות התעופה הלאומי של מרוקו הודיע על כוונתו להשקיע 12.3 מיליארד דירהם (1.25 מיליארד דולר) משנת 2025 עד 2027 להגדלת הקיבולת של שדות תעופה.

כחלק ממפת הדרכים של מגזר התיירות 2023-2026 מתוכננות פתיחות של יותר מ-32 נתיבי אוויר חדשים. קיבולת שדה התעופה מרקש-מנארה תוגדל כדי לקלוט 14 מיליון נוסעים עד 2030, כולל שיפור והכפלת שטח הטרמינל והרחבת אזור ההמתנה למטוסים, לפי "לה פיגארו".

אוהדי נבחרת מרוקו
אוהדי נבחרת מרוקו | AFP

מרוקו משקיעה גם ברשת הרכבות. מתוכננת הארכת קו הרכבת המהירה מקניטרה למרקש שמחבר את שדות התעופה של רבאט וקזבלנקה לאורך 430 קילומטרים בעלות משוערת של 53 מיליארד דירהם. הקו יתארך בהמשך ממרקש לאגדיר, ויכסה 240 קילומטרים נוספים, מדווח "לה פיגארו".

בנוסף לתשתיות התחבורה, מבצעת המדינה השקעות במתקני ספורט. אצטדיון חדש לכ-115,000 צופים ייבנה ליד קזבלנקה. ראש הממשלה אחנוש תיאר אותו כ"יוצא דופן בכל קנה מידה", על פי "אל-קודס אל-ערבי". מרוקו מתכננת להרחיב ולשפץ 45 אצטדיונים ומתקני אימונים בשש הערים המיועדות לארח משחקי גביע העולם, עם השקעות של עד 5 מיליארד דירהם (500 מיליון דולר).

פוזי לקג'עא, ראש ועדת גביע העולם 2030 של מרוקו, הצהיר כי אירוח המונדיאל מהווה "הזדמנות ייחודית להאיץ את הצמיחה הכלכלית הלאומית, ליצור מקומות עבודה ולקדם את התיירות במדינה". הוא הדגיש כי האירוע הוא הזדמנות לשפר את האטרקטיביות התיירותית ולקדם את ערכי השלום, האחדות והפיתוח בר-הקיימא.

נבחרת מרוקו | רויטרס

בדבריה בפסגת התיירות העתידית בדובאי, שרת התיירות המרוקאית פאטים-זהרה עמור אמרה שהיא רוצה ש"כל המדינה" תיהנה מפרויקטי התשתית החדשים. "אנחנו נוטים להתמקד במקומות שבהם קל [להתרחב] כמו מרקש, אבל כל האזורים שלנו צריכים ליהנות מכך", היא ציינה, כפי שדווח ב"אקספרס". עמור הסבירה כי מרוקו שואפת "לספק 150,000 מיטות מלון עד 2030 ולשפר את היצע הבידור במדינה".

ה-ONCF, מפעילת הרכבות הלאומית של מרוקו, שואפת להרחיב את רשת הרכבות שלה כדי לשרת 43 ערים, ולספק נסיעות ברכבת ל-87% מאוכלוסיית מרוקו עד 2040. מרוקו קיבלה הלוואה בסך 539 מיליון ליש"ט מהבנק האפריקאי לפיתוח כדי לחזק את תשתיותיה לקראת הביקוש הצפוי, במיוחד בפיתוח תשתיות הרכבת והתעופה של המדינה.

מרוקו עתידה גם לארח את טורניר גביע האומות של אפריקה בשנת 2025.

מאז 1999, מספר שדות התעופה במרוקו עלה מ-15 ל-25, כולל 19 שדות תעופה בינלאומיים ברחבי הממלכה.

"למרות החובות שייתכן ויידרשו, המדינה תרוויח מבחינת תשתיות ומתן הזדמנויות תעסוקה במגזרים שונים, כמו תרגום, שפות, תיירות, ספורט ותקשורת", אמר החוקר המרוקאי בתחום הספורט אידריס אביס, כפי שדווח ב"אל-קודס אל-ערבי". "התועלות יהיו ברמה הכלכלית, ההשקעות והתיירות, וכן במגזרי הבריאות והביטחון, בנוסף לתחבורה ואירוח, והדורות הבאים ייהנו מתשתיות אלה", הוא הוסיף. 

כתבה זו נכתבה בסיוע חברת ניתוח החדשות אלקמיק.

עוד באותו נושא: מונדיאל 2030, מרוקו

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי