קשר העבר הברזילאי דנילסון דה אוליביירה או בקיצור דנילסון, היה בזמנו גיבור העברת הכדורגל היקרה ביותר בהיסטוריה, כאשר ב-1998 בטיס שילמה 30 מיליון יורו. זמן קצר לפני כן, שחקן הכנף הבינלאומי היה קרוב מאוד לחתום בברצלונה. יותר מ-25 שנה מאוחר יותר, מי שהפך לזמן מה לשחקן היקר בעולם, עולה על ה-24 מיליון יורו ששילמה דאז אינטר לברצלונה עבור רונאלדו הברזילאי והסכום שהשקיע המועדון הקטלוני כדי להביא את ריבאלדו מדפורטיבו לה קורונהיה, הסביר ל-"אס" את הסיבות שלדבריו לא הובילו אותו לבלאוגרנה אלא לבטיקוס.
"ברצלונה שלחה הצעה לסאו פאולו, המועדון שלי בברזיל. אבל ההצעה של בטיס הייתה טובה יותר. האחריות שלי הייתה לדאוג למשפחתי ולאנשים שלי והימרתי על המצב הפיננסי הטוב ביותר", טען דנילסון. תקופתו בבטיס הייתה ארוכה יותר מאשר פרודוקטיבית, שכן עזב את המועדון הירוק-לבן ב-2005 לאחר ששיחק 207 משחקים והבקיע 15 שערים. במבט לאחור, דנילסון הודה כי "אולי, מנקודת המבט של תארים, חסר משהו נוסף ברמת המועדונים", אמר. "הייתי נער פשוט שבא מאזור עני מאוד בברזיל מספר הכדורגל והגעתי לשחק בשני מונדיאלים עם הנבחרת שלי, זכינו באחד מהם (2002) ושיחקתי הרבה זמן באירופה", פירט.
עבור דנילסון, ברזילאי אחר ששיחק בליגה הספרדית ושהציג בעונת הבכורה שלו בתחרות הספרדית עונה יוצאת דופן בברצלונה לפני שהמשיך את הקריירה שלו שנים לאחר מכן בריאל מדריד, הוא השחקן הטוב ביותר בכל הזמנים. כשנשאל אם זה היה הפורטוגלי כריסטיאנו רונאלדו, כפי שהכוכב לשעבר של מדריד תמיד אומר על עצמו, דנילסון הימר על בן ארצו. "כשמדברים על ההיסטוריה הקרובה, רונאלדו נזאריו היה יותר גאוני. אני חושב שבנזמה אמר משהו דומה", ציין.
לדעתו של דנילסון, כוכב לשעבר נוסף של ברצלונה, ניימאר, שכעת חזר לסנטוס, היה צריך לזכות בכדור הזהב בתקופתו בברצלונה. "הוא היה צריך לזכות בו. התקופה שלו בברצלונה הייתה טובה מאוד והוא יכול היה בבירור להתמודד על הפרס הזה. הוא היה שחקן יוצא דופן", אמר. "הוא דמות עולמית וסמל לברזילאים. הוא היה פצוע הרבה זמן וחזר עם המון מוטיבציה. הוא צדק לגמרי בחזרתו לברזיל. רואים שהוא מאושר", הוסיף על ניימאר.
מה דעתך על הכתבה?