בכל מה שקשור למרוץ האליפות בליגה האנגלית, נראה שגם הפעם, כמו בשנתיים הקודמות, ידה של ארסנל לא תצא על העליונה. ארסנל ניצבת במקום השני בטבלה, כשלאחר התיקו מול יונייטד, היא מוצאת את עצמה בפער עצום של כ-15 נק' מהמוליכה ליברפול, ונראה שההישג המירבי שקבוצתו של ארטטה תוכל להשיג העונה הוא המקום השני, מה שתהיה הפעם השלישית ברציפות שהתותחנים יסיימו כסגנית האלופה.
רוי קין, אגדת מנצ'סטר יונייטד, כבר הספיק לנבא גורל קודר עבור מיקל ארטטה בניסיונו להחזיר את תואר האליפות לצפון לונדון בפעם הראשונה מזה למעלה מ-20 שנה.
"הם היו צריכים לקנות חלוץ בשנתיים האחרונות והם נכשלו בכך", אמר קין. "הם חשבו שהם פתרו את הבעיה עם גבריאל ז'סוס, אבל יש סיבה שמנצ'סטר סיטי מכרה אותו – הוא מועד לפציעות ולא כובש שערים". קין גם ביקר בחריפות את המנטליות של הקבוצה: "הם צריכים שינוי בגישה המנטלית שלהם ולהיפטר מהאמונה שהכל נגדם. מנצחים אמיתיים לא מתנהגים ככה".
בנוסף לקין, מספר פרשנים בכירים העבירו ביקורת נוקבת כלפי החבורה של ארטטה, שפשוט לא מצליחה להגיע אל קו הסיום. מייק וולטרס, פרשן המירור, טוען: "אין שום ספק בכך, המרכיב החסר לארסנל לאורך זמן רב הוא חלוץ. חלוץ סקורר היה כנראה מביא להם ניצחון באולד טראפורד – וגם בחלק מתשעת המשחקים האחרים שהסתיימו בתיקו העונה. אם רק חצי מאותם המשחקים היו הופכים לניצחונות, ארסנל הייתה עדיין במרוץ האליפות".
טום בראגג, פרשן נוסף, אומר: "האיפיון של ארסנל כקבוצה שהמנטליות שלה עלתה להם במרוץ לאליפות היה רלוונטי אם הם באמת היו במרוץ מלכתחילה. מאז שחזרו למקום השני בסוף דצמבר, קבוצתו של ארטטה אף פעם לא הייתה במרחק ניצחון אחד ממוליכת הטבלה ליברפול".
אנדי דאן כותב: "זה עולם מוזר שבו אריק טן האח זוכה בשני גביעים בשתי עונות במנצ'סטר יונייטד ונחשב ככישלון, אבל מיקל ארטטה זוכה בגביע אחד בחמש שנים בארסנל והוא נחשב לגאון. הבעיה האמיתית של ארסנל איננה רק בהתקפה אלא גם בקישור: דקלן רייס לא יכול לעשות את כל העבודה הקשה לבד".
ג'ון קרוס מסכים עם קין: "רוי קין אומר הרבה דברים קיצוניים ומשחק את תפקיד הפרשן שאומר דברים קשוחים, אבל הוא צודק בתכלית לגבי ארסנל. דקלן רייס המחיש זאת ביום ראשון כשהשווה. מנצחים אמיתיים היו רצים להוציא את הכדור מהרשת וחוזרים למרכז המגרש כשהיריבה מתנדנדת. אך הוא היה יותר עסוק בהשתקת אוהדי יונייטד."
בשתי העונות הראשונות בתפקידו, ארסנל סיימה במקום השמיני, וכעת היא בדרך לסיים במקום השני בפעם השלישית ברציפות. בעונה שעברה צברה ארסנל 89 נקודות (2.34 נקודות למשחק), בעוד שהעונה הממוצע ירד ל-1.96 והפער ממוליכת הטבלה גדל.
אנדי דאפי מציין: "מתוך 105 המשחקים האחרונים בפרמייר ליג, ארטטה הפסיד רק 13 – זהו לא רקורד רע. אבל תחילה, הם מצאו את מנצ'סטר סיטי כקבוצה מוצלחת ואכזרית יותר, וכעת יש להם את ליברפול לפניהם."
נשאלת השאלה: האם ארטטה מסוגל להדביק את הפער עד העונה הבאה? או שקין צודק וגורל האליפות כבר הוכרע גם לעונה הבאה עבור חניכיו של ארטטה?
מה דעתך על הכתבה?