הן קוונג-סונג היה כוכב עולה בכדורגל האירופי, עד שנחטף למעשה על ידי המשטר הצפון-קוריאני ונעלם מהעולם למשך שלוש שנים. סיפורו המרתק חושף את השפעתה העוצמתית של הפוליטיקה הבינלאומית על חייו של ספורטאי צעיר.
בספטמבר 2014, הניף הן את הדגל הצפון-קוריאני בגאווה, כאשר הבקיע שער שהוביל את נבחרת הנוער עד גיל 16 לניצחון 2-1 על דרום קוריאה בגמר גביע אסיה, 6 שנים מאוחר יותר ורגע לפני הפריצה הגדולה, הוא נעלם לחלוטין.
המסע המרתק מברצלונה לאיטליה
הכל החל בשנת 2013, כאשר האקדמיה הספרדית מרסט בחרה בו ו-17 שחקנים צעירים אחרים מצפון קוריאה, להגיע להתרשמות. יוסה איגנסיו מרסט, נשיא האקדמיה, סיפר על השינוי שעברו השחקנים: "הם לא יכלו לקבל הפסד. בהדרגה הם החלו לשנות את התפיסה שלהם ולהתאקלם לתרבות הספרדית".
לאחר מכן, עבר סונג לתקופת מבחן באיטליה, שם זכה לעניין ממועדונים כמו פיורנטינה, אבל לבסוף חתם על חוזה עם קליארי. בשנת 2017, הבקיע את השער ההיסטורי שהפך אותו לשחקן הצפון-קוריאני הראשון שכובש בליגה האיטלקית, מול השוער האנגלי ג'ו הארט.
המעצר הפוליטי
המצב קיבל תפנית מפתיעה לרעה בשנת 2017. בספטמבר, ביצעה צפון קוריאה את ניסוי הגרעין השישי, מה שהוביל את מועצת הביטחון של האו"ם להטיל סנקציות חדשות על המדינה המבודדת. בנובמבר, השיקה המדינה טיל בליסטי בין-יבשתי, השקה שגררה ביקורת חדשה מהארגון העולמי.
הסנקציות קבעו, כי כל עובדים צפון-קוריאים המייצרים הכנסות מט"ח עבור תוכנית הנשק הגרעינית, צריכים לשוב לארצם עד ה-22 בדצמבר 2019.
אך קוונג-סונג החל לחוות הגבלות מחמירות עוד קודם לכן. נשיא קליארי, מסימיליאנו סנטופדרה, סיפר: "שיחת טלפון ממשרד צללים חסמה את כל התקשורת. המשא ומתן הפך בלתי אפשרי".
בינואר 2020, לאחר מעבר מהיר בין מועדונים, בנסיון נואש למצוא מועדון שיהיה מוכן להתמודד עם הסנקציות (קאליארי, יובנטוס, אל-דוהייל), הקשר עמו נותק לחלוטין. עם פרוץ מגפת הקורונה, הן הצעיר נתקע בשגרירות צפון-קוריאה בסין, והתאמן שם בבדידות.
השיבה האפלה
רק בספטמבר 2023, לאחר כמעט ארבע שנים, שב הן למגרשים. הוא שיחק בחצי הראשון של משחק נבחרתו באליפות באסיה, ולאחר מכן דווח כי הוא משחק עבור קבוצת ספורט צבאית – "אפריל 25".
סיפורו של הן הוא סיפור מצמרר על כוכב כדורגל שנגזר עליו לשחק תחת צל המשטר, כישרון שאיבד את חלומו להפוך לכוכב עולמי. הוא מדגים את כוחה המוחץ של הפוליטיקה על חלומות אישיים, ובמיוחד תחת משטר טוטליטרי כמו זה של צפון קוריאה.
כיום, בגיל 25, הן קוונג-סונג הוא יותר חייל מאשר שחקן כדורגל – שבוי במערכת הצבאית של צפון קוריאה, שם כל השחקנים נחשבים קצינים.
מה דעתך על הכתבה?