לא כל יום ויניסיוס: סיפורו של הכשרון הברזילאי של ריאל שהלך לאיבוד

ריאל מדריד יכולה להתהדר ביכולת הנהדרת שלה לזיהוי כשרונות ברזילאים - וזיקוק מדויק של כשרונם. אך לא כל סיפור של ברזילאי מוכשר שמגיע לריאל, הופך לסיפור הצלחה - רק תשאלו את ריינייר ז'סוס

קבוצות: ריאל מדריד

הברזילאי הפחות מוכר של ריאל מדריד – ריינייר ז'סוס קראבליו, שנרכש ב-35 מיליון יורו מפלמנגו ב-2020, עומד לעזוב את ריאל מדריד מבלי לשחק דקה אחת בקבוצה הבוגרת. בניגוד לבני ארצו ויניסיוס ורודריגו שהפכו לכוכבים בברנבאו, סיפורו של ריינייר הפך לסיפור כישלון.

ההבטחה הגדולה מברזיל

ריינייר הגיע לריאל בגיל 18 בלבד, אחרי שעזר לפלמנגו לזכות בדאבל מרשים – אליפות ברזיל וגביע הליברטדורס. מאמן נבחרת ברזיל עד גיל 17, גיירמה דאלה דיאה, תיאר אותו כ"קאקה החדש" והבטיח כי "נראה אותו משחק ברמה גבוהה מאוד מעבר לים".

ריינייר בברזיל | Buda Mendes

פיליפה לואיס אף הגדיל ואמר: "לריינייר יש אפילו יותר איכות מקאקה עם הגב לשער". התקופה הראשונה שלו במדריד קיבלה מכה קשה בדמות מגפת הקורונה, שקטעה את התפתחותו בקבוצת ריאל קסטיליה תחת ראול, אחרי התחלה מבטיחה עם שלוש מעורבויות בשערים בשלוש הופעות. זידאן אמנם צירף אותו לאימוני הקבוצה הבוגרת, אך לא שילב אותו במשחקים.

כישלון בדורטמונד

באוגוסט 2020 הושאל לדורטמונד לשנתיים, אך מעולם לא זכה להזדמנות אמיתית. בחצי העונה הראשונה קיבל רק 70 דקות משחק, דבר שהוביל לשמועות על סיום מוקדם של ההשאלה.

"אני לא רוצה להיות קאקה, אני רוצה להיות ריינייר", אמר בתחילת דרכו בגרמניה. "זה דבר נחמד להיות מושווה לשחקן כזה, אבל אני רוצה להראות את שחקן הכדורגל שאני". למרות שכבש שער אחד, הוא זכה להופעת בכורה בהרכב רק ביום האחרון של העונה.

ריינייר בדורטמונד | DeFodi Images

בעונה השנייה המצב החמיר, ולמרות שזכה במדליית זהב עם ברזיל באולימפיאדת טוקיו (כולל פנדל מכריע בחצי הגמר מול מקסיקו), הוא לא זכה לדקות בדורטמונד. המועדון הגרמני ניסה לרכוש אותו באופן קבוע, אך ריאל סירבה.

לאחר מכן אמר: "פשוט רציתי לצאת משם. הרגשתי שעשיתי את החלק שלי, התאמנתי כל יום, אבל לא קיבלתי הזדמנות".

התקווה בג'ירונה

הקנדציה בג'ירונה (2022-23) החלה באופן מבטיח, אחרי שריינייר הצליח להשתלב בהרכב וכבש את שער הבכורה שלו בלה ליגה. אבל בדיוק כשנראה שהוא מתחיל למצוא את עצמו, פציעות חוזרות (שריר, קרסול ושריר הירך האחורי) השביתו אותו מנובמבר עד פברואר.

ריינייר בגרנדה | CRISTINA QUICLER

כשחזר לכשירות, המאמן מישל נתן לו הזדמנויות, אך הוא זכה רק לשלוש הופעות בהרכב ב-12 המשחקים האחרונים של העונה וכבש שער בודד. ג'ירונה בניגוד לדורטמונד, לא ניסתה לרכוש אותו בתום ההשאלה.

הזדמנות ופספוס נוסף

בפרוזינונה האיטלקית ששיחקה בזמנו בסריה א' (2023-24), הברזילאי התחיל ברגל ימין, כשכבש בהופעת הבכורה ואף רשם שני בישולים שלושה שבועות מאוחר יותר. המאמן די פרנצ'סקו שיבח אותו: "ב-20-25 המטרים האחרונים הוא מכריע. יש לו הרבה כישרון".

ריינייר עצמו אמר אז: "אני מרגיש מאוד נוח כאן. די פרנצ'סקו תמך בי מהיום הראשון. בראש שלי עדיין יש את החלום לחזור לשחק בשביל ריאל".

התחיל טוב. ריינייר באיטליה | Jonathan Moscrop

אך שוב, פציעה נוספת בשריר הירך האחורי בדצמבר, גרמה לו לאבד את מקומו. הוא הופיע בהרכב רק שש פעמים מינואר עד מאי, הוסיף שער אחד בלבד, והקבוצה ירדה ליגה.

הניסיון האחרון בגרנדה

כשחזר לריאל בקיץ 2024, אנצ'לוטי אמר בפירוש: "אני ממליץ שהוא יחפש קבוצה שבה הוא יכול להראות את האיכויות שלו". אחרי שמו"מ עם נורוויץ' לא צלח, הוא הושאל לגרנדה מהליגה השנייה בספרד.

גרנדה ערכה קבלת פנים מפוארת, כולל כתר זהב ודימוי שלו על כס בארמון אלהמברה המפורסם של העיר, וכינתה אותו "Rei" (מלך בפורטוגזית), אך המציאות רחוקה מההבטחה: עד כה רשם שער אחד וארבעה בישולים ב-23 הופעות, סבל מפציעה נוספת בינואר, ולא הצליח לתפוס מקום קבוע בהרכב של פראן אסקריבה.

ריינייר במדי גרנדה | NurPhoto

עתיד מעורפל

דיווחים טוענים שריינייר "מוטרד" מיחסה של ריאל מדריד אליו, במיוחד מחוסר התקשורת והתמיכה בתהליכי ההשאלה. הוא הבין שהמועדון לא "סומך" עליו, ונראה שהוא מבין שדרכו בברנבאו הסתיימה.

ריאל תאלץ לשמור אותו אצלה עד 2026 – לפחות באופן רשמי, אך נראה שעזיבה כשחקן חופשי בלתי נמנעת. בגיל 23 בלבד, עדיין לא הכל אבוד עבור השחקן ששוויו הוערך פעם ב-35 מיליון יורו, אך ייתכן שיצטרך לחזור לברזיל כדי להחזיר את הקריירה למסלול.

זה שעולה וזה שיורד. ויני וריינייר | Antonio Villalba

בזמן שויניסיוס ורודריגו צברו יחד 550 הופעות, זכו בשלוש אליפויות לה ליגה ושני תארי ליגת אלופות (כשויניסיוס אף היה מועמד מוביל לכדור הזהב), ריינייר עלול להיחשב לאחד הכישלונות הגדולים בהיסטוריה המודרנית של ריאל מדריד.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי