עולם הכדורגל נכנס לכוננות בעונות האחרונות בעקבות חשדות להטיית משחקים. לא מדובר בניסיונות להשפיע על התוצאה הסופית, אלא בכפיית כרטיסים צהובים שמיטיבים לכאורה עם הסביבה של שחקנים מסוימים.
כיום ישנם שני מקרים בולטים הנידונים בבתי המשפט: המקרה של לוקאס פאקטה בפרמיירליג והמקרה של קיקה סאלאס בספרד, כאשר האחרון נעצר בינואר בחשד שכפה על עצמו כרטיסים צהובים כדי ששני חבריו ירוויחו בהימורים.
לפי "אס", האיום על ההגינות הספורטיבית מגיע במגוון דרכים: מהצעות לתשלום במטבעות קריפטוגרפיים ועד לסחיטה. "כיום ניתן לנסות לקבוע תוצאה של משחק כבר ביום הראשון של העונה", מזהירים ממחלקת היושרה של הליגה הספרדית. במקרה אחד, מגן קיבל הצעה להניח לשער להיכבש אחרי הדקה ה-80, כאשר התשלום בהימורים הוא הגבוה ביותר. במקרה אחר, שחקן גילה שפרצו לחשבון שלו והימרו נגד קבוצתו בניסיון לסחוט אותו.
הלה ליגה נלחמת בתופעה בשלושה מישורים: מניעה, ניטור וחקירה. בתחום המניעה, הליגה קיימה בעונה שעברה 158 סדנאות הסברה למועדונים. כל הקבוצות מקבלות לפחות הרצאה אחת על יושרה בעונה, כולל קבוצות המילואים והנוער. תשומת לב מיוחדת ניתנת לקבוצות המגיעות לסוף העונה מבלי להתמודד על דבר, שעלולות להיות יעד למכירת משחקים. בנוסף, בכל משחק נוכח קצין יושרה של הליגה.
הרגע הרגיש ביותר להימורים לא חוקיים הוא במהלך השידור החי, כאשר מגבלות הכסף להימור גבוהות יותר. המערכות הממוחשבות מזהות במהירות אנומליות: במקרה המפורסם של פרשת נאסטיק-הואסקה – משחק בליגה השנייה של ספרד שהפך לסמל למכירת משחקים – תוך דקות ספורות 80% מהאתרים סגרו את ההימורים כאשר היקף הכסף שהוזרם היה גבוה פי 14 מהרגיל.
חשוב לציין שהחוק אוסר על שחקנים, מאמנים ומנהלים להמר על תחרויות שבהן הם או מועדוניהם משתתפים, ומועדונים רבים אף מחמירים ואוסרים לחלוטין הימורים על כדורגל. גם עובדי הליגה הספרדית עצמה אינם רשאים להמר, שכן הם נחשבים חלק מהתחרות. המסר ברור: כל ניסיון למכירת משחק, גם אם נראה שולי כמו כרטיס צהוב, יתגלה ויגרור ענישה חמורה.
מה דעתך על הכתבה?