הדרבי של מנצ'סטר שיקף את העונה של שני המועדונים בעיר, כשסיטי ויונייטד חלקו את הנקודות לאחר 0:0 שאכזב את אוהדי שתי הקבוצות. התוצאה תקשה על המשימה של הסיטיזנס לסיים במקום המוביל לליגת האלופות בעונה הבאה, בעוד שלחניכיו של רובן אמורים אין יותר מדי על מה להתחרות בליגה, והם יתמקדו בליגה האירופית, שם יפגשו ביום חמישי (22:00, ישיר בספורט1) את ליון ברבע הגמר.
אחד מאותם אוהדים מאוכזבים היה קפטן השדים האדומים לשעבר, ופרשן "Sky Sports" בהווה, גארי נוויל, שהביע את תסכולו בפודקאסט שלו שהוקלט באולד טראפורד ישר לאחר המשחק. "זה היה משחק חלש מאוד. אני חושב שברונו היה השחקן הטוב על המגרש. אני חושב שהוא הראה איכות כשהוא קיבל את הכדור, אבל הוא היה חלק ממעטים על המגרש היום", הוא אמר.
"I'm getting really angry at it!"
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) April 6, 2025
Gary Neville shares his frustrations after the Manchester derby and says players' freedom is being limited by systemspic.twitter.com/gdK7fbOnNJ
הוא היה גם ביקורתי לגבי שתי הקבוצות, על כך שלא העזו מספיק במהלך המשחק, ולא עשו הכל כדי לנצח אותו כשהייתה להן ההזדמנות: "אנחנו חייבים להיזהר שעם אנליטיקה, עם מדע הספורט, ועם התאמות בשיטות אימון, לא ניקח את החופש של שחקני כדורגל. האלמנט הזה של ילד במגרש משחקים, הנואשות הזאת לנצח בכל מחיר. כי זו הפרמיירליג, זה כדורגל אנגלי. איפה היו מצבי האחד על אחד היום?".
כשנודע למאמן השדים האדומים על דבריו של אגדת המועדון, הוא אמר: "אני מבין שגארי נוויל ביקורתי לגבי הכל. אנחנו באמצע העונה הגרועה ביותר בהיסטוריה שלנו. מנצ'סטר סיטי זכתה בהכל בעבר, והעונה היא מתקשה, אז אנחנו לא במצב הכי טוב לתת את התצוגה הכי טובה לאוהדים. וכשאנחנו לא מתמודדים על התארים הגדולים, אז כמובן שזה שונה".
— Sky Sports News (@SkySportsNews) April 6, 2025
"I understand that Gary Neville is critical about everything"
Ruben Amorim was asked about comments from the Sky Sports' pundit at his post-match press conferencepic.twitter.com/feRQ5Kti4T
הפורטוגלי אמר בנוסף לכך: "אני חושב ששוב יצרנו מצבים. המשחק היה שונה לגמרי מנוטינגהאם (פורסט) כמובן, נגד יריבה שונה. אבל היה לנו את אותו חוסר בשערים. יצרנו כמה מצבים, אבל אדרסון היה שם. זה חשוב מאוד להבקיע שערים בשביל לנצח משחקי כדורגל".
בסוף המשחק, הקפטן של יונייטד, ברונו פררנדש, נראה מברך את קוויין דה בראונה, לאחר מה שהיה הדרבי האחרון שלו במנצ'סטר. לאחר המשחק הוא אמר: "הוא עשה את הפרמיירליג טובה יותר. אם סיטי נמצאת איפה שהיא נמצאת, ומנצ'סטר יונייטד לא זכתה בהרבה תארים בתקופה שלו, זה גם בגללו, ומגיע לו הקרדיט".
"הוא עשה עשר שנים פנטסטיות בפרמיירליג. זה הרבה. הם החליטו ללכת בדרכים שונות, אני לא יודע איזה צד, אבל קווין ממשיך להיות שחקן ברמה עולמית. זה היה תענוג לראות אותו מכזה קרוב, זה היה תענוג לשחק מולו, והוא יזכר בהיסטוריה של הפרמיירליג. לא רק של מנצ'סטר סיטי".
מה דעתך על הכתבה?