"חוסר כבוד וחוסר מודעות": כריסטיאנו רונאלדו זועם בעקבות הדיווחים האחרונים

play
כריסטיאנו רונאלדו | Pau Barrena - UEFA / Contributor
צפו: רונאלדו כבש שער ניצחון מול גרמניה, פורטוגל עלתה לגמר ליגת האומות 04:14

אחרי שבפורטוגל נכתב שרוברטו מרטינס עשוי להיות מפוטר מאימון הנבחרת, מלך השערים כעס: "מדהים שעדיין מטילים בו ספק. בעיניי זה לא הגיוני". גם: ימאל, ההשוואות, עתידו וכדור הזהב (22:00, ספורט1)

(גודל טקסט)

כריסטיאנו רונאלדו, כוכב נבחרת פורטוגל, דיבר אתמול במסיבת העיתונאים לקראת גמר ליגת האומות הערב (ראשון) מול נבחרת ספרד החזקה (22:00, שידור ישיר בספורט1). "המנטליות שלי היא לחיות מיום ליום, אין לי עוד הרבה שנים לשחק אז אני מנסה ליהנות מהרגע. לא קבעתי יעד לפרישה. כרגע טוב לי", הבהיר הפנומן בן ה-40 בפתיחת דבריו.

"כל משחק מספר סיפור אחר. ניצחנו את גרמניה, ואנחנו מקווים שזה יהיה יום משמח עבור פורטוגל. גמרים הם כאלה – ספרד לא הפסידה ב-24 משחקים, אבל גם לפורטוגל יש את החוזקות שלה, ואנחנו נעלה למגרש כשאנחנו מאמינים שהכל יסתדר לטובה", אמר הכוכב.

כריסטיאנו התייחס לנבחרת ספרד החזקה: "חלק מהמשפחה שלי ספרדית, אז תמיד הייתה לי חיבה מיוחדת אליהם. ספרד תמיד הייתה בין הנבחרות הטובות בעולם. זו קבוצה מאוד מסוגלת, במיוחד עם קשרים כמו פדרי. דור חדש לגמרי צומח, כולל המאמן, שמעלה את הרמה של כולם. שיחקתי נגד ספרד הרבה פעמים – אני מקווה שזה יהיה משחק מהנה ושפורטוגל תצא מנצחת".

כריסטיאנו רונאלדו, שחקן נבחרת פורטוגל | רויטרס

על השמועות סביב עתידו של המאמן רוברטו מרטינס: "אם מאמן מגיע לגמר, זה בגלל שהוא עשה עבודה מצוינת. זה מדהים אותי שאנשים עדיין מטילים בו ספק. אם מישהו מגיע לגמר ועדיין מקבל ביקורת, תתארו לכם מה אומרים על שאר המאמנים. יש כאן ממש חוסר כבוד וחוסר מודעות. המאמן שלנו עשה עבודה יוצאת דופן – וזה חלק מהכדורגל: אנשים תמיד ידברו. אנחנו מאוד מרוצים מהמאמן. הוא נכנס, למד את השפה שלנו, שר את ההמנון, ומביא תשוקה כל יום. זה מה שאני הכי מעריך. מה שחשוב זה התוצאות, והן היו חיוביות. אם ננצח או לא תמיד יהיה נושא לוויכוח – אבל בעיניי, זה לא הגיוני".

על כוכב נבחרת ספרד וברצלונה, לאמין ימאל: "הוא עושה עבודה טובה מאוד ומנצל את הכישרון שלו. תנו לו לגדול. אל תשימו עליו יותר מדי לחץ, צריך להוריד ממנו את הלחץ. כישרון לא חסר לו. יש דור חדש בספרד. בתקשורת מנסים לצייר את זה כמו מאבק ביני ובין ימאל, אבל זה לא מדיר שינה מעיניי. אני רק רוצה לנצח נבחרת מצוינת, אולי הטובה בעולם".

על ההשוואות: "זה תמיד היה כריסטיאנו נגד מישהו – אני רגיל לזה. אלה דורות שונים; אחד רק מתחיל, והשני מסיים. הם צריכים להשוות את לאמין עם ויטיניה, הם קרובים יותר בגיל. אבל זה בסדר – אני יכול לקחת את הביקורת. בסופו של דבר, זו קבוצה אחת נגד השנייה. אני מבין את זה. התקשורת אוהבת ללבות את האש – זה נורמלי, וזה הופך את הדברים למרגשים. מה שהכי חשוב לי זה שפורטוגל תשחק טוב ותנצח".

לאמין ימאל, נבחרת ספרד | GettyImages

על המועמדים לזכייה בכדור הזהב: "פרסים אישיים איבדו את הקונצנזוס שלהם; אני לא יכול לומר מי צריך לזכות. לדעתי, מי שבולט וזוכה בליגת האלופות צריך לקחת אותו. אבל אין באמת הסכמה יותר. אני לא נותן משקל רב לפרסים אישיים כי אני יודע מה קורה מאחורי הקלעים. לאמין יכול לזכות בו, או דמבלה, או ויטיניה – יש הרבה שחקנים צעירים. אבל בכנות, פרסים אישיים לא אומרים הרבה".

על גביע העולם למועדונים: "זה לא רלוונטי – הנבחרת היא מה שחשוב. כן, היו הרבה פניות – חלקן רציניות, חלקן לא. אני לא אסע לגביע העולם למועדונים, למרות שהיו לי הרבה הצעות".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי