רודרי טרם החליט מה יהיה הצעד הבא שלו והחודשים הקרובים יהיו קריטיים. מנצ'סטר סיטי תציע לו להאריך את חוזהו בשנתיים נוספות עד 2029 (החוזה הנוכחי הוא עד 2027). עם הארכת שהותו בקבוצה, ההערכות הן שמשכורתו תהיה קרובה או תשתווה לזו של המשתכר הבכיר – ארלינג הולאנד. למרות זאת, לפי "אס", הוא לא החליט ולא ממהר לעשות זאת.
באתר הספרדי דיווחו שקפטן נבחרת ספרד, יליד מדריד, הוא אחד השחקנים המועדפים על צ'אבי אלונסו וריאל מדריד. בהתחשב במצב הנוכחי בשוק והצורך של הקבוצה בקשר, ייתכן שהבלאנקוס ינסו לעשות מהלך על זוכה כדור הזהב. בנוסף, לפי רדיו "Cadena SER" פלורנטינו פרס מעוניין לנהל את המשא ומתן באופן ישיר.
העניין ברודרי הגיע לבעלי מנצ'סטר סיטי. מה שנראה בלתי אפשרי לפני כמה חודשים – לאבד את רודרי – מתחיל להפוך לאיום אמיתי. מדובר במכה לקבוצה, שכן הקשר הספרדי הוא אחד השחקנים הקריטיים, יש שיטענו הקריטי ביותר, להצלחת הפרויקט של פפ גווארדיולה באנגליה.
אם סיטי תגיע לסיום העונה הבאה מבלי שהשיגו את חידוש החוזה, סיטי תיאלץ למכור אותו בפחות ממה שהעריכה אותו כי אחרת תסתכן לאבד אותו בחינם שנה אחת לאחר מכן. לנסיבות האלה סיטי לא רוצה להגיע בשום פנים ואופן. האסטרטגיה שלה תהיה להאיץ את תהליך הארכת החוזה כמה שיותר, אבל הכדור בחצר של הכדורגלן. ב"אס" סיכמו: "עתידו של רודרי פתוח. פתוח יותר מתמיד".
מה דעתך על הכתבה?