מוחמד סלאח נגד אופ"א: "איך הוא מת, איפה ולמה?"

מוחמד סלאח במדי נבחרת מצרים | Shaun Botterill

כוכב ליברפול המצרי תקף את אופ"א בעקבות פוסט ההנצחה לחלוץ העבר הפלסטיני סולימאן אל־עובייד, שנהרג השבוע בעזה. ההתאחדות הפלסטינית טענה כי הוא נהרג בתקיפה ישראלית בזמן שעמד בתור לסיוע הומניטרי

(גודל טקסט)

מוחמד סלאח, כוכב ליברפול המצרי, ביקר בחריפות את אופ"א לאחר שזו פרסמה ברשתות החברתיות הודעת אבל על מותו של סולימאן אל־עובייד, שזכה לכינוי "פלה הפלסטיני", שנהרג השבוע בעזה.

הפוסט של אופ"א – והתגובה של סלאח
בחשבון ה־X הרשמי שלה כתבה אופ"א: "פרידה מסולימאן אל־עובייד, ה'פלה הפלסטיני'. כישרון שנתן תקווה לאינספור ילדים, גם בזמנים האפלים ביותר" – סלאח ציטט את ההודעה והגיב: "אתם יכולים לספר לנו איך הוא מת, איפה ולמה?"

על פי התאחדות הכדורגל הפלסטינית, אל־עובייד, בן 42, נהרג ב־6 באוגוסט בזמן שעמד בתור לקבלת סיוע הומניטרי בדרום עזה.

סולימאן אל-עובייד | צילום מסך, X (טוויטר)

קריירה בינלאומית ושיאים אישיים
אל־עובייד נולד בעזה ב־1984, ערך את הופעת הבכורה שלו במדי נבחרת פלסטין ב־2007, שיחק 19 משחקים וכבש פעמיים. בקריירה המקומית שיחק בקבוצות ח'דאמאת אל־שאטי, מרכז צעירי אל־עמארי וגזאת ספורט, וכבש מעל 100 שערים בקריירה.

בהצהרת ההתאחדות הפלסטינית נכתב: "סולימאן אל־עובייד, חלוץ עבר של נבחרת פלסטין, נהרג בתקיפה ישראלית שכוונה לאזרחים שעמדו לקבל סיוע הומניטרי בדרום הרצועה. במהלך הקריירה הארוכה שלו כבש מעל 100 שערים והיה לאחד הכוכבים הגדולים של הכדורגל הפלסטיני".

סלאח ומלחמת חרבות ברזל
זו אינה הפעם הראשונה שסלאח מתבטא בנוגע למלחמה. ב־18 באוקטובר 2023, 11 ימים לאחר מתקפת הפתע האכזרית של חמאס, הוא קרא להפסיק את מה שכינה "הטבח" בעזה ואמר: "זה לא תמיד קל לדבר בזמנים כאלה, יש יותר מדי אלימות ואכזריות קורעת לב… כל החיים קדושים וחייבים להישמר".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי