יום אחרי הניצחון הגדול על ליברפול: בשורה קשה למחזיקת הגביע האנגלי

יום אחרי שזכו במגן הקהילה, הנשרים מקבלים בשורה מאכזבת במיוחד: ערעורה של פאלאס נדחה, והיא נזרקת מהליגה האירופית בשל הפרת תקנות הבעלות הכפולה. נוטינגהאם פורסט חוגגת את הכרטיס, פאלאס סופגת הפסד כלכלי כבד לפני פתיחת העונה

קבוצות: קריסטל פאלאס
(גודל טקסט)

אכזבה גדולה לקריסטל פאלאס: יום לאחר שניצחה בפנדלים את ליברפול וזכתה במגן הקהילה האנגלי, מחזיקת הגביע האנגלי הפסידה את הערעור שלה בבית הדין לבוררות בספורט (CAS), נגד החלטת אופ"א להרחיקה מהליגה האירופית – בעקבות הפרת תקנות הבעלות על מספר מועדונים. המשמעות – פאלאס תשחק בעונת 2025/26 בקונפרנס ליג, בעוד נוטינגהאם פורסט תקבל את מקומה בליגה האירופית.

הנשרים זכו בעונה שעברה בתואר המשמעותי הראשון בתולדות המועדון, כשגברו על מנצ'סטר סיטי בוומבלי בגמר הגביע האנגלי. הניצחון העניק להם כרטיס לליגה האירופית, אך במהרה התעוררה בעיה רצינית בדמות פרשת הבעלות הכפולה: ג'ון טקסטור, בעלי קבוצת "Eagle Football Holdings", החזיק מניות הן בפאלאס והן בליון הצרפתית – שגם היא הבטיחה מקום במפעל האירופי – מה שמנוגד לתקנות אופ"א.

דין הנדרסון חוגג עם שחקני קריסטל פאלאס | GettyImages

פאלאס ניסתה לשכנע כי לטקסטור לא הייתה השפעה על קבלת ההחלטות בסלהרסט פארק, אך אופ"א קבעה אחרת. טקסטור אמנם מכר בהמשך את חלקו בבעלות על פאלאס לוודי ג'ונסון, בעלי קבוצת הניו יורק ג'טס ב-NFL, אך המועד האחרון להסדרת העניין – 1 במרץ – חלף.

בהצהרת CAS נמסר: "בית הדין לבוררות בספורט דוחה את ערעור קריסטל פאלאס נגד אופ"א, נוטינגהאם פורסט ואולימפיק ליון, ומאשר את החלטת אופ"א להסיר את פאלאס מהליגה האירופית בשל הפרת תקנות הבעלות הכפולה. פאלאס תשחק בעונת 2025/26 בקונפרנס ליג".

אברצ'י אזה, קריסטל פאלאס לצד איברהימה קונאטה, ליברפול | GettyImages

ההחלטה מהווה מכה כלכלית משמעותית עבור המועדון, שעלול לאבד כ-20 מיליון ליש"ט בפרסי השתתפות ומענקים. באנגליה מעריכים כי פאלאס עשויה לפתוח הליך משפטי נוסף – הפעם לצורך קבלת פיצוי כספי.

בינתיים, נוטינגהאם פורסט היא המרוויחה הגדולה – ותשחק בעונה הקרובה בליגה האירופית, אחרי שהייתה אמורה להשתתף בקונפרנס ליג.

עוד באותו נושא: ג'ון טקסטור, ליון, קריסטל פאלאס

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי