עונה משנת מומנטום – אבל האם זה יספיק לפרמיירליג?
צ'לסי של אנצו מארסקה חזרה למרכז הבמה בעונה שעברה: מקום רביעי בליגה, זכייה בקונפרנס ליג, זכייה במונדיאל המועדונים אחרי ניצחון מרשים על פריז סן ז'רמן – ותחושת חזרה לימי הגדולה. אך השאלה הגדולה נשאלת: האם זה מספיק גם למאבק אמיתי על האליפות, לראשונה מאז 2017?
מנסיונות לשכנוע – מרסון נשאר ספקן
פרשן "Sky Sports" פול מרסון החמיא למארסקה על ההישגים ("לא האמנתי שצ'לסי תזכה במונדיאל המועדונים, זה הישג ענק") אך הטיל ספק ביכולת של הסגל הצעיר לשמור על יציבות:
"אליפות באנגליה זה סיפור אחר לגמרי. צריך יציבות יוצאת דופן – ואני לא רואה את זה קורה עם סגל כל כך צעיר. המטרה חייבת להיות חזרה לליגת האלופות ואולי גביע נוסף".
המהפך הטקטי של מארסקה
נקודת המפנה בעונה שעברה הייתה הקאמבק מול פולהאם באפריל. משם – 13 ניצחונות ב־15 משחקים. במונדיאל המועדונים ראינו גיוון: ריס ג'יימס שיחק לצדו של מואיז קייסדו בקישור, אנזו פרננדס קיבל חופש קדמי, פאלמר הוסט לאגף ימין ופדרו ודלאפ בקו הקדמי. הקבוצה גם השתמשה יותר בכדורים ארוכים ובמהירות כדי לעקוף לחץ גבוה – מה שהוביל להצלחה מול פ.ס.ז'.
פדרו ודלאפ מבטיחים שערים
אשתקד צ'לסי סבלה מפציעות של ניקולאס ג'קסון וכישלון של כריסטופר אנקונקו, אך כעת המצב שונה. ז'ואאו פדרו וליאם דלאפ הצטרפו כדי להשלים שלישייה עם פאלמר, אחרי שהשלושה כבשו יחד 32 שערי פרמיירליג בעונה שעברה. האתגר: לשמור את כולם מרוצים בדקות משחק.
רוברט סאנצ'ס – האיש שיכול להכריע
השוער הספרדי ספג ביקורות קשות בעונה שעברה על טעויותיו ("שוער של קבוצת תחתית", אמר ג'יימי קארגר), אך במונדיאל המועדונים הוא הבריק: 4 משחקים ללא ספיגה, 6 הצלות בגמר מול פ.ס.ז' וזכייה בכפפת הזהב. מארסקה מאמין בו, אבל גם מרסון מזהיר: "שוער בלי קבלת החלטות נכונה יכול לעלות באליפות".
"בזבוז של מיליארדים?" לא עוד
מאז שהבעלים טוד בוהלי הוציא מעל 1.5 מיליארד ליש"ט על רכש, נדבקה בצ'לסי תווית של "מבזבזי מיליארדים". כעת, עם מקום בליגת האלופות, תואר אירופי וזכייה בגביע העולם למועדונים לראשונה במתכונתו הנוכחית – יש תוצאות מוכחות, כשגם 111 מיליון ליש"ט הכנסות ממונדיאל המועדונים מאזנות את חשבון הבנק. ועדיין, מרסון מציין: "מה שחסר באמת זה בלם מנוסה שייתן יציבות".
הזדמנות לפתיחה מהירה
העונה תיפתח מול קריסטל פאלאס היום (16:00 שידור ישיר בספורט1), ואחריה משחקים מול ווסטהאם, פולהאם וברנטפורד – לוח נוח יחסית. גם בהצלבות עם משחקים באירופה, לצ'לסי יש את הלו"ז השני הכי קל מבין הקבוצות האנגליות.
החשש היחיד: האם אחרי עונה מתישה של 64 משחקים ושלושה שבועות קצרים בלבד של הכנה – הקבוצה תוכל לשמור על רעננות פיזית ומנטלית?
מה דעתך על הכתבה?