החלוץ הוותיק פאביו בוריני, ששיחק בעבר בצ'לסי וליברפול, חזר לאנגליה והצטרף לתוכנית האימונים של איגוד השחקנים האנגלי (PFA) במטרה למצוא קבוצה חדשה. החלוץ האיטלקי בן ה-34 ללא קבוצה מאז שעזב את סמפדוריה האיטלקית הקיץ.
בוריני הצטרף לתוכנית הקיץ היוקרתית של ה-PFA, המאפשרת לשחקנים חופשיים להתאמן ולשמור על כושר גופני במטרה להרשים קבוצות ולשכנע אותן להחתימם. בין השחקנים הנוספים שהשתתפו בתוכנית ניתן למצוא את המגן פול דאמט שבעבר שיחק בפרמיירליג והשוער ג'מאל בלקמן (אקס צ'לסי גם כן).
בוריני, שרשם הופעה אחת בנבחרת איטליה, החל את הקריירה שלו בבוגרים בצ'לסי, אך לא קיבל מספיק הזדמנויות. בקיץ 2011 עבר לפארמה ומיד הושאל לרומא. ב-2012 חזר לאנגליה כשליברפול החליטה לרכוש אותו ולאחר מכן עבר לסנדרלנד. בהמשך חזר לאיטליה למילאן והלאס ורונה.
בוריני כבש 35 שערים ב-75 הופעות במדי פאתיח קרגומרוק הטורקית לפני המעבר לסמפדוריה. אם יצליח למצוא קבוצה חדשה לאחר התקופה עם ה-PFA, הוא יצטרף לרשימת שחקני פרמיירליג לשעבר שמצאו קבוצה דרך התוכנית.
אסמיר בגוביץ', חברו לשעבר של בוריני במילאן, קיבל חוזה מלסטר סיטי מהצ'מפיונשיפ לאחר השתתפותו בתוכנית. "הפגרה תמיד מאתגרת", אמר בגוביץ'. "אתה נח ומתאושש מהעונה הארוכה ומתחיל להתכונן לעונה הבאה, אבל כשאתה לא יודע מתי תחזור ומתי צריך להיות מוכן, זה די קשה. מה שה-PFA מספק, במיוחד עם המערך שיש להם, מקל על השחקנים להיכנס ולצאת ולקבל אימון באיכות גבוהה".
השוער אנגוס גאן מצא גם הוא קבוצה חדשה כשחתם בנוטינגהאם פורסט לאחר שהתאמן עם ה-PFA בעקבות שחרורו מנוריץ' סיטי. התוכנית צפויה להימשך עד 4 בספטמבר, ובוריני מקווה שיצליח להרשים מספיק כדי לזכות בחוזה חדש ולהמשיך את הקריירה המקצועית שלו.
מה דעתך על הכתבה?