המהפכה של לואיס אנריקה: הסיבה שהמאמן העדיף לצפות בקבוצתו דווקא מהיציע

מאמן פ.ס.ז' הפתיע בניצחון על לאנס כשצפה במחצית הראשונה מהיציעים ובשנייה מהספסל, וטוען שהשיטה החדשנית מאפשרת לו "לשלוט על הכל" ולהעביר מידע ישיר יותר לצוות האימון

(גודל טקסט)

לואיס אנריקה, מאמן פ.ס.ז', בדק יוזמה חדשה בניצחון 0:2 על לאנס כשצפה במחצית הראשונה מהיציעים ובשנייה מהספסל. המאמן הספרדי, שזרועו מגובסת ונתמכת במתלה עקב שבר בעצם הבריח מרכיבה על אופניים, הודיע שזו יוזמה שהוא מתכנן להמשיך להשתמש בה בעתיד.

אנריקה תמיד חיפש דרכים יצירתיות לפקח על קבוצותיו. בתקופתו בסלטה ויגו הוא הפך לאחד המאמנים הראשונים לטפס על פיגומים כדי לפקח על האימונים. "יום אחד טיפסתי על ההר במרכז האימונים וחשבתי: 'אני יכול לראות את הקבוצה השנייה מכאן. זה מעולה'", הוא הודה בשידור בטוויץ'. כמאמן נבחרת ספרד הוא אף חיבר מכשירי קשר לגבם של השחקנים.

עוד תואר לאוסף. לואיס אנריקה | רויטרס

"ראיתי מאמני רוגבי צופים במשחקים בפרספקטיבה שונה מאוד במשך זמן רב. רציתי לצפות במחצית הראשונה מהיציעים, וזה מופלא. זה שונה. אני יכול לשלוט על הכל", הסביר אנריקה. המאמן הדגיש שהצפייה מהיציעים מאפשרת לו להבין טוב יותר מי שיחק טוב במגרש ולהעביר מידע ישיר לצוות האימון.

לפני שנה, אנריקה כבר חזה עתיד בו "המאמן יהיה בחזית עם קסדות, ששולט על הכל. הוא יהרוג את השחקנים… ואם יהיה הלם חשמלי קטן, מושלם", אמר בציניות. כעת, נראה שהעתיד הזה כבר מתחיל להתממש.

עוד באותו נושא: לואיס אנריקה, פריז סן ז'רמן

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי