אוהדי טוטנהאם נדהמו אמש (שלישי) כאשר השוער הברזילאי של ויאריאל, לואיז ג'וניור, הכניס בטעות את הכדור לרשת שלו אחרי ארבע דקות בלבד, רגע שהעניק לקבוצתו של תומאס פרנק יתרון מוקדם וניצחון ראשון בליגת האלופות. רבים מהפרשנים והאוהדים הגדירו את הטעות הזו כגרועה ביותר שנראתה אי פעם בליגת האלופות. כתוצאה מכך, באתר "סאן" הבריטי נזכרו ברגעים מביכים במיוחד של שוערים לאורך השנים – כאשר ג'וניור מצטרף לרשימה מפוקפקת הכוללת טעויות דרמטיות של שוערים מפורסמים, שהשפיעו על גורל קבוצותיהם ברמות הגבוהות ביותר של הכדורגל האירופי.
בין הטעויות שנזכרו הייתה זו של פאולו גזאניגה, שוערה של ג'ירונה, שבמהלך תוספת הזמן של המחצית השנייה במשחק מול פריז סן ז'רמן קיבל כדור רוחב פשוט מצד שמאל, אותו שלח המגן נונו מנדש. אף שחקן יריב לא היה באזור, אך גזאניגה לא הצליח לתפוס את הכדור והוא חלף בין רגליו, פגע בעקב שלו – וחדר באיטיות לרשת במהלך מביך במיוחד.
שוער מנצ'סטר יונייטד לשעבר, אנדרה אונאנה, שהושאל השבוע לטראבזונספור, כיכב אף הוא ברשימה, אחרי שספג שער פשוט מבעיטה חלשה של לירוי סאנה במשחק מול באיירן מינכן שניצחה 3:4. "אכזבתי את הקבוצה. הפסדנו בגללי", הודה בסיום – משפט שהפך למוטיב חוזר בקריירה שלו.
גם אדוארד מנדי ספג ביקורת קשה, לאחר שבמהלך משחק ליגת האלופות של צ'לסי מול ריאל מדריד, כשהקבוצה כבר הייתה בפיגור 2:1, יצא כ-40 מטר משערו בניסיון למסור כדור קצר לאנטוניו רודיגר. אלא שהמסירה הייתה חלשה מדי, וקארים בנזמה חטף את הכדור, גלגל לרשת והשלים שלושער. למרות שצ'לסי הצליחה לעלות ליתרון 0:3 בגומלין במדריד, היא הודחה מהמפעל – בין השאר בשל אותה טעות קריטית.
במשחק נוסף מול ריאל, שוער פריז סן ז'רמן ג'אנלואיג'י דונארומה התעכב עם כדור חוזר, ובנזמה סגר עליו – הכדור הגיע לויניסיוס, שהחזיר לבנזמה מול שער ריק. דונארומה הודה לאחר מכן כי לא היה פשוט להתאושש מהטעות הזו.
בסנטיאגו ברנבאו נרשם גם אחד הרגעים הבלתי נשכחים בחצי גמר ליגת האלופות, כששוער באיירן מינכן סוון אולרייך קיבל כדור חלש מטוליסו, רגע אחרי פתיחת המחצית השנייה. תחת לחץ, אולרייך נבהל, החליק בניסיון להרחיק – ופספס לחלוטין את הכדור, מה שאיפשר לקארים בנזמה להשתלט עליו ולכבוש בקלות.
לרשימה צורף גם ג'ון לוקיץ', שוער לידס יונייטד, שניסה להרחיק כדור קרן באגרוף, אך פספס – הכדור פגע בפרק היד שלו וחדר פנימה. לידס, שהייתה קרובה לעלייה לשמינית הגמר, הודחה בסופו של דבר מול ריינג'רס.
ולבסוף, אולי הרגע הזכור ביותר: טעותו של לוריס קאריוס בגמר ליגת האלופות 2018 מול ריאל מדריד. טוני קרוס שלח כדור עומק לקארים בנזמה, שהיה ארוך מדי והגיע לידיו של קאריוס. השוער הגרמני ניסה להוציא את הכדור במהירות במהלך עם היד, אך בנזמה שלח רגל, חסם את הכדור – וזה פגע בו והתגלגל מהקצה הרחבה הישר אל הרשת של ליברפול. מאוחר יותר התברר כי קאריוס שיחק תחת השפעת זעזוע מוח שספג בשלבים המוקדמים של המשחק, אך למרות זאת, הטעות הזו נחרטה כאחד הרגעים הטראגיים ביותר בתולדות הקבוצה בליגת האלופות.
לואיז ג'וניור, שוער צעיר ומבטיח, בוודאי יקווה שהטעות המביכה מול טוטנהאם לא תהפוך לרגע שייזכר כנקודת השפל בקריירה שלו. אך לעת עתה, הוא כבר רשום באחת הרשימות הכי מפוקפקות בכדורגל האירופי – זו שהשוערים בה היו מעדיפים להעלים מהזיכרון.
מה דעתך על הכתבה?