סטיבן ג'רארד, אגדת ליברפול, חשף בראיון גלוי לב עם ריו פרדיננד את הסיבה האמיתית לכישלון דור הזהב של נבחרת אנגליה.
ג'רארד, שערך 114 הופעות הופעות במדי שלושת האריות, טען כי הנבחרת מעולם לא הייתה קבוצה אמיתית בגלל יריבויות מועדונים, אגו מנופח ו"שנאה לא בשלה" בין השחקנים. הוא גם הודה כי היה אומלל במשך רוב תקופתו עם הנבחרת, ולא הצליח להתחבר עם חבריו.
"אני חושב שכולנו היינו לוזרים אגואיסטיים", אמר קפטן ליברפול לשעבר. "כי אני רואה טלוויזיה עכשיו, ואני רואה את קראגר יושב ליד פול סקולס והם נראים כאילו הם חברים הכי טובים כבר 20 שנה. אני כנראה יותר קרוב איתך (פרדיננד) עכשיו מאשר אי פעם הייתי כששיחקתי איתך במשך 15 שנה".
ג'רארד תהה מדוע הקשרים נוצרו רק לאחר הפרישה: "אז למה לא התחברנו כשהיינו בני 20, 21, 22, 23? האם זה היה אגו? האם זו הייתה יריבות? לא היינו קבוצה. היינו קבוצה של אינדיבידואלים עם כישרון וזה אף פעם לא עובד ככה".
האגדה חשף שהאווירה במחנה הנבחרת לא התאימה לו: "שנאתי את זה. לא נהניתי מזה. שנאתי את החדרים במלון. בימי הראשונים, היו לי ימים שהייתי מדוכא, ממש מדוכא. כאילו אני בחדר הזה שבע שעות, מה אני הולך לעשות?".
הוא הדגיש: "אהבתי את המשחקים. אהבתי לשחק עבור אנגליה. הייתי ממש גאה. נהניתי מאימונים אבל זה היה 90 דקות ביום. ואז הייתי פשוט לבד. לא הרגשתי חלק מקבוצה".
כשפרדיננד הזכיר "מרירות בסיסית" בין שחקני ליברפול, מנצ'סטר יונייטד וצ'לסי, ג'רארד הסכים: "כן, מרירות, קצת שנאה. אבל כשאתה חושב על זה עכשיו, זה קצת לא בשל".
ג'רארד התייחס לבעיה המפורסמת של שילוב בינו, פרנק למפארד ופול סקולס, לה ארבעה מאמנים נכשלו למצוא פתרון. סקולס אף פרש מהנבחרת לאחר שתופקד בצד שמאל במקום מרכז הקישור.
"למה לא היה מישהו במשך 15 שנה שגרם לנו לעבוד ביחד? זה עליי גם כי לפעמים לא עמדתי בציפיות. אבל שניים במרכז המגרש לא עובד עם השלושה האלה", הוא הסביר. "אני חושב שמישהו היה צריך להיות בעל האומץ לומר, ובכן, סטיבן, זה לא אתה היום, או פרנק או סקולסי. לשים את סקולסי בשמאל ואותי בימין לוקח הרבה מכל אחד מאיתנו".
למרות הכישלון, ג'רארד מאמין שהיה פתרון: "אני חושב שיכולנו להיות מאומנים טקטית לאורך זמן כדי שזה יעבוד כי אני מאמין שהיה לנו את ה-IQ הכדורגלי והאינטליגנציה להסתגל ולגרום לזה לעבוד ביחד".
מה דעתך על הכתבה?