בעולם הכדורגל הגברי והשמרני, קשה למצוא שחקנים שמעזים לחרוג מהנורמות המקובלות – אבל אייטור רויבאל עושה את זה כמעט על בסיס קבוע. שחקנה של ריאל בטיס נוהג לצבוע את שערו בצבעים מיוחדים, לשים לק על האצבעות ולפעמים להסתובב עם תיקי קלאץ' שגורמים ללא מעט אנשים לתהות על נטייתו המינית.
בריאיון לתוכנית 'חוגונס' שיתף שם סוף רואיבל לשמועות עליו: "אני לא הומו, אבל גם אם הייתי – מה הבעיה בזה? מה כל כך נורא? בסופו של דבר, הכול קשור בלהרגיש בנוח עם עצמך".
שחקן ההתקפה שהספיק לכבוש שער אחד העונה, הוסיף בקשר לחששות של כדורגלנים לצאת מהארון: "יש הרבה אנשים שמפחדים להיות מי שהם, רק בגלל שהם כדורגלנים. הכדורגל כל כך ממוסגר כגברי, שכשרואים מישהו שהוא שונה – זה מושך תשומת לב".
הדברים האלו מגיעים לאחר שלפני מספר שנים, שחקן נוסף של הבטיקוס ואקס ארסנל – הקטור ביירין, השמיע ביקורת דומה, כשאמר בין היתר: "אי אפשר להיות הומו באופן חופשי בכדורגל. אנשים קראו לי לסבית כי גידלתי שיער, אם אתה מתנהג קצת שונה אתה הופך מיד למטרה לשיח על זה".
מה דעתך על הכתבה?