גילברטו מורה, בן 17 מטיחואנה, הוא אחד השמות הלוהטים בכדורגל הבינלאומי. ריאל מדריד עוקבת אחריו מקרוב, כחלק ממאמצי הסקאוטינג הגלובלי של חוני קלאפאט, במטרה לאתר כישרונות צעירים גם במדינות פחות "מסורתיות" כמו מקסיקו. למרות שלא שיחק עדיין במסגרות אירופיות בכירות, הופעותיו המרשימות בנבחרת מקסיקו הצעירה והבוגרת שמות אותו חזק על המפה – ובמדריד כבר שוקלים מהלך, במידה וישמור על ההתקדמות.
מורה עלה לתודעה לאחר שזומן בגיל 16 על ידי המאמן חאבייר אגירה לגביע הזהב – מקבילה אזורית לקופה אמריקה. שם בישל שער מול סעודיה, כבש ובישל בחצי הגמר מול הונדורס, וסייע למקסיקו לזכות בגמר מול ארה"ב. הוא הפך לשחקן הצעיר בהיסטוריה שזוכה בתואר בינלאומי – לפני פלה ולאמין ימאל. גם באליפות העולם עד גיל 20 הרשים עם שלושה שערים ושני בישולים בחמישה משחקים.
מעבר ליכולת על המגרש, מורא גם מצטיין באופי ובמוסר עבודה. לדבריו של מנהל אקדמיית טיחואנה, הוא חולם לשחק בריאל מדריד, אך שומר על צניעות. גם הסוכנת שלו, רפאלה פימנטה (המייצגת גם את ארלינג הולאנד), טוענת שהוא מוכן לשחק בכל קבוצה בעולם – ואף הצהירה בחיוך: "15 מיליון לא יקנו לכם רגל אחת שלו".
ריאל מדריד, שכבר הוציאה סכומים גדולים על כישרונות צעירים כמו ויניסיוס, רודריגו ואנדריק, בוחנת את השלב הבא. מורה ממשיך לשבור שיאים בטיחואנה, וצפוי להיכלל בסגל למונדיאל הקרוב – מה שעשוי לחרוץ את גורלו.
מה דעתך על הכתבה?