ערב הסעודית מתכננת לבנות את "אצטדיון השחקים" הראשון בעולם במסגרת ההכנות לקראת אירוח מונדיאל 2034. סרטון חדש שנוצר באמצעות בינה מלאכותית יצר רעש רב ברשתות החברתיות, והציג חזון מרהיב של אצטדיון שיושב על גבי גורד שחקים.
האצטדיון המתוכנן צפוי להכיל 46,000 צופים בגובה של 350 מטר מעל פני הקרקע. לשם השוואה, הגובה הזה עולה ב-40 מטר על "השארד", הבניין הגבוה ביותר בבריטניה.
Saudi Arabia plans to build Neom Stadium, a 350-meter-high, renewable-powered arena in The Line.
— Massimo (@Rainmaker1973) October 28, 2025
Set to open around 2032, it will host 2034 World Cup matches up to the quarterfinals.pic.twitter.com/wksOThHoLT
הקונספט החדש מהווה כנראה שינוי מהתוכנית המקורית, שכללה בניית האצטדיון על גבי "הקו" – פרויקט עתידני של עיר שלמה שאמורה להיבנות בצורה של גורד שחקים לינארי אחד ארוך. בתמונות החדשות האצטדיון מוצג על גורד שחקים מסורתי יותר, אך טרם אושר רשמית האם מדובר בשינוי אמיתי בתכנון.
עם זאת, רבים טוענים כי הטענה שערב הסעודית מתכננת לבנות את "אצטדיון השחקים" היא אינה נכונה, והפרויקט כולו הוא שקרי. "אסטרטגיה חדשה. 1. להציע קונספט הזוי. 2. לכתוב 'ערב הסעודית' בכותרת", כתב משתמש אחד ברשת החברתית "X" (טוויטר).
New media strategy:
— Fayad (@fayadzinho) October 28, 2025
1️⃣ Suggest outlandish concept
2️⃣ Write "Saudi Arabia" in the headline https://t.co/75cji4J3aQ
ערב הסעודית חשפה באוגוסט אשתקד 15 קונספטים לאצטדיונים מתקדמים שיוקמו לקראת המונדיאל. בין המתקנים הבולטים נמנה אצטדיון המלך סלמן, הגדול ביותר מבין המתוכננים עם קיבולת של 92,000 מקומות, שישמש כבית של נבחרת ערב הסעודית. אצטדיונים אחרים כוללים עיצובים מרשימים כמו חיקוי של קניון סלע טבעי או בניה בצד של צוק.
NEOM Stadium, built for the FIFA World Cup 2034, is situated 350 meters above ground within The Line, a groundbreaking urban project in Saudi Arabia. It has a seating capacity of 46,000. pic.twitter.com/ynrgTbJqZk
— Life in Saudi Arabia (@LifeSaudiArabia) August 7, 2024
התוכנית המקורית לאצטדיון כללה תחילת בנייה ב-2027 והשלמה עד 2032, כדי לאפשר אירוח משחקי מונדיאל בשנת 2034.
מה דעתך על הכתבה?