פרננדיניו, מהשחקנים הגדולים והמשפיעים שדרכו בפרמיירליג ובמנצ'סטר סיטי, אישר באופן רשמי: הוא תולה את הנעליים ופורש מכדורגל מקצועני.
הברזילאי בן ה־40 מסיים קריירה מפוארת ומלאת תארים, אחת המשמעותיות שידע הכדורגל האנגלי בעידן המודרני. במשך כמעט עשור בסיטי הוא הפך לעוגן במרכז המגרש של פפ גווארדיולה, שחקן עם חוכמת משחק נדירה, יכולת חטיפה עילאית ומשמעת טקטית שהפכה אותו לאחד הקשרים האחוריים הטובים של העידן המודרני.
מאז שעזב את סיטי ב-2022, פרננדיניו חזר לאתלטיקו פרנאנסה, המועדון שבו התחיל את הקריירה, כאשר הפרישה שלו הייתה צפויה כבר די הרבה זמן. עם דקות משחק שהלכו והתמעטו, הוא בחר הפעם לשים סוף באופן רשמי למסע שנמשך יותר מ-20 שנה. במהלך התקופה בסיטי, פרננדיניו זכה בחמש אליפויות פרמיירליג, שישה גביעי ליגה, גבי אחד ומגן הקהילה אחד.
הוא רשם 383 הופעות, כבש 26 שערים, ניצח ב־258 משחקים ואפילו שימש כקפטן לקראת סוף דרכו במועדון. בעיני רבים הוא נחשב לאחד הקשרים ההגנתיים הגדולים בתולדות המועדון.
"אני כבר עייף," אמר פרננדיניו כשהסביר את ההחלטה. "שיחקתי 30 ומשהו דקות ואני גמור. אין לי יותר שום דבר בכדורגל שמניע אותי. השגתי כל מה שיכולתי. עכשיו הזמן ליהנות מהמשפחה". על כך שלא חידש חוזה בקבוצתו האחרונה הוסיף: "לא הגענו להסכמה על חוזה חדש, וזה הכי טבעי שיש. תמיד הייתה לי הכרת תודה וכבוד לאתלטיקו, במיוחד לאוהדים".
מה דעתך על הכתבה?