חוליאן אלברס הגיע לאתלטיקו מדריד לפני קצת יותר משנה, ומיד מצא את מקומו במועדון. "מצאתי פחות או יותר מה שציפיתי. מהיום הראשון קיבלתי יחס טוב ונתנו לי מרחב גדול במועדון, שבו אני מרגיש בנוח", סיפר החלוץ בראיון ל"מארקה". הוא הוסיף כי בעונה שעברה, "בגלל כמה דברים קטנים שקרו בחודשים האחרונים, לא יכולנו להיאבק על התארים, אבל התמודדנו טוב לאורך כל השנה. עכשיו העונה אנחנו משתפרים ככל שהעונה מתקדמת, אז צריך להמשיך בדרך הזו".
לגבי תחושת השייכות בקבוצה, אלברס ציין: "אני לא יודע אם זה ממש 'אתלטיקו של חוליאן'. זו יותר תמונה כללית, אבל מה שאני כן יודע זה את התפקיד שלי בקבוצה. בתור חלוץ, ברור לי מה אני יכול לתרום, ולהיות קרוב לשער אומר שערים ובישולים – וזה מה שאני מוכר בו".
החלוץ התייחס גם לתמיכה של השחקנים הוותיקים והחדשים: "יש הרבה שחקנים שמובילים את הדרך, כמו הוותיקים – קוקה, אובלק וגריזמן. אנחנו, השחקנים החדשים, כאן כדי לתרום. המועדון גדל מאוד בשנים האחרונות, אז צריך להמשיך בדרך הזו ולהתרכז בניצחון".
לגבי עתיד הקבוצה, אלברס אמר: "אני חושב שהיום אנחנו במצב של להתחרות מול כולן. בחלון ההעברות האחרון הביאו הרבה שחקנים איכותיים, ואני חושב שהמועדון עדיין יכול להשתפר יותר. אתלטיקו משתפרת מאוד בשנים האחרונות, צריך לחשוב על ניצחונות".
כשנשאל על כך שלא זכה בכלום עד כה עם אתלטיקו, הוא ענה: "אני פשוט רגוע ועם רצון לנצח, כמובן. עכשיו בינואר יש לנו את הסופר קאפ, הזדמנות גדולה, ואז צריך להמשיך לעבוד כי העונה ארוכה מאוד והכל נקבע בחודשים האחרונים".
על הטעויות בעונה הקודמת, הסביר: "בחודשים האחרונים כשהכל נקבע, בסופו של דבר הפרטים הקטנים הם שקובעים. בעונה שעברה איבדנו נקודות שהוציאו אותנו מהמרוץ לתואר, בליגת האלופות כולנו יודעים מה קרה, ובגביע הפסדנו בחצי הגמר. אבל התמודדנו היטב, וזה מה שחשוב – להתרכז בפרטים הקטנים שעושים את ההבדל".
אלברס התייחס גם לשחקנים אחרים שהיו על הפרק: "כריסטיאן רומרו הוא אחד מהבלמים הטובים בעולם. כמובן שהייתי רוצה לשחק איתו, ואני מקווה שיום אחד נוכל לשחק יחד".
על ההתפתחות האישית שלו במגרש, הוא ציין: "כן, אני מרגיש שיש לי יותר ניסיון במשחקים עכשיו, מרגיש בנוח, ויש עוד הרבה מה לשפר, אז צריך להמשיך".
על העבודה עם המאמן סימאונה, אמר: "זה בדיוק כפי שאתה רואה – מאוד נלהב, ממוקד בעבודה ובמאמץ, ומאמין שאם תעבוד קשה, התוצאות יבואו. הדרך שבה הוא חי ונושם כדורגל משפיעה על כל השחקנים".
לבסוף, על רקע השמועות למעבר לברצלונה, הוא השיב: "זה לא מציק לי. אני מנסה לא לשים לב, אבל אני מאוד ממוקד בעונה הזו ובאתלטיקו מדריד. הם מדברים ברשתות יותר ממה שקורה באמת, אני מנסה להתרכז בעצמי, להמשיך לגדול כשחקן ולנצח".
מה דעתך על הכתבה?