ברצלונה בדרך הבטוחה לאליפות? הנתון שיכול לתת לפליק סיבה לאופטימיות

play
האנזי פליק | Fran Santiago
צפו: ימאל בישל לרשפורד, ברצלונה ניצחה 0:2 בגביע המלך 02:04

ה-0:2 על ויאריאל הבטיח שהקטלונים יסיימו כאלופי החורף, וברוב המקרים האחרונים שבהם זה קרה, הם גם זכו באליפות בתום העונה. המספרים המלאים בפנים

(גודל טקסט)

ברצלונה נראית בדרך הנכונה. הקבוצה של האנזי פליק רשמה אתמול (ראשון) ניצחון שביעי ברציפות בכל המסגרות, כאשר גברה בקלילות 0:2 על ויאריאל. בכך, הקטלונים החזירו את הפער מריאל מדריד השנייה בטבלה לארבע נקודות, מה שמבטיח עבור הקבוצה את תואר "אלופת החורף", כשהם יסיימו את הסיבוב במקום הראשון בליגה הספרדית.

לא מדובר בתואר כמובן, אך אם הולכים אחורה, עושה רושם שלברצלונה יש לא מעט סיבות לאופטימיות באשר להמשך העונה. אמנם בעונה שעברה אתלטיקו מדריד הייתה זו שסיימה בפסגה בתום הסיבוב הראשון, כאשר ברצלונה כזכור סיימה כאלופה, אבל ההיסטוריה מוכיחה שברוב המקרים, הקבוצה שיוצאת לחג המולד מהמקום הראשון בטבלה, היא גם זו שתחגוג בסיום העונה. כך קרה בשבע מתוך עשר העונות האחרונות, כאשר ברוב מוחלט של המקרים.

אגב, בשמונה מתוך עשרת הפעמים האחרונות שבהן ברצלונה סיימה את הסיבוב במקום הראשון בטבלה, היא גם זכתה באליפות בתום העונה. בסך הכול, ברצלונה הוכתרה כאלופת חורף לא פחות מ־26 פעמים לאורך ההיסטוריה, כשב־16 מקרים היא גם הניפה את צלחת האליפות בסיום העונה.

עם זאת, בלה ליגה כבר הוכח לא פעם שאליפות חורף אינה ערובה להצלחה בסיום. ההיסטוריה מלאה בדוגמאות של קבוצות שהובילו בחצי הדרך, אך נכנעו במאבק הארוך עד קו הסיום.

עוד באותו נושא: ברצלונה בכדורגל, ריאל מדריד

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי