אחרי עלייתן של סנגל ומאלי, שישחקו זו מול זו בשישי ברבע גמר אליפות אפריקה, הצטרפה הערב (ראשון) גם המארחת מרוקו, שהסתפקה ב-0:1 קטן על טנזניה ותפגוש בשלב הבא את קמרון, לאחר שזו ניצחה 1:2 את דרום אפריקה.
מרוקו – טנזניה 0:1
בזמן שריאל מדריד סיפקה הצגה על חשבון בטיס בליגה הספרדית, קשרה ברהים דיאס המשיך לקחת את מרוקו על גבו באליפות אפריקה. ברהים בן ה-26 מצא את הרשת בשלושת משחקי שלב הבתים, והפך בזכות הגול לרשת טנזניה למלך השערים הבלעדי של הטורניר וגם לראשון בתולדות נבחרתו שכובש ארבעה שערים באליפות יבשתית אחת. הוא צריך להודות למבשל אשרף חכימי, שפתח לראשונה באליפות הביתית אחרי שהתגבר על הפציעה הלא פשוטה מפריז סן ז'רמן וגם בעט לפני כן לקורה, ובעיקר לשוער חוסיין מסלאנגה שהדף פנימה את הבעיטה שלו בדקה ה-64. טנזניה הופיעה לראשונה בהיסטוריה לשמינית הגמר (למרות היעדר ניצחונות; שתי תוצאות תיקו והפסד שהספיקו למקום שלישי בבית ג') ותסתפק במחמאות.
דרום אפריקה – קמרון 2:1
חלומות שחזור הזכייה מ-1996 נגוזו מבחינת הבפאנה בפאנה בעקבות הפסד ראשון לקמרון מאז 1992. האריות הבלתי ניתנים להכנעה לא הפסידו בשלב הבתים ורצו לצלחו את שמינית הגמר – השלב בו הודחו ב-2019 וגם ב-2023. אחרי פיטורי המאמן הבלגי מארק בריס והשערוריות סביב זימון הסגל, נשיא ההתאחדות סמואל אטו יכול היה לחגוג ביציע. המגן ג'וניור טשמאדו מסטוק סיטי סידר לו יתרון בדקה ה-34, וכריסטיאן קופאנה, הלהיט מבאייר לברקוזן, שוב מצא את הרשת והכפיל את היתרון בדקה ה-47. המחליף אווידנס מאקגופה צימק עבור דרום אפריקה שתי דקות לסיום.
מה דעתך על הכתבה?