עם שני שערים בתוספת הזמן: 3:3 בין פרנקפורט לדורטמונד | צפו

play
שחקני דורטמונד, שחקני פרנקפורט | GettyImages, Alex Grimm
צפו: פרנקפורט ודורטמונד נפרדו ב-3:3 סוער עם שני שערים בתוספת הזמן 03:06

הבונדסליגה חזרה מהפגרה עם 3:3 דרמטי, באיירן יכולה לברוח ל-11 נקודות בפסגה. מחר: לברקוזן תנסה להאריך את הרצף מול שטוטגרט (שבת, 19:30, ספורט4)

(גודל טקסט)

הבונדסליגה הגרמנית שבה הערב (שישי) מפגרת החורף הקצרה, כשפרנקפורט ודורטמונד נפרדו בשוויון סוער אחרי שני שערים בתוספת הזמן. לברקוזן תוכל לצמק את הפער מהמקום השני מול שטוטגרט ביום שבת, ואילו המוליכה, באיירן מינכן, תארח את וולפסבורג ביום ראשון.

איינטרכט פרנקפורט – בורוסיה דורטמונד 3:3

פרנקפורט ודורטמונד סיפקו פתיחה מטורפת ל-2026 כאשר נפרדו ב-3:3 סוער, תוצאה שמשרתת בעיקר את באיירן מינכן ולא ממש עושה טוב לאף אחת מהן. דורטמונד אמנם שמרה על המקום השני עם 33 נקודות, אבל שוב איבדה נקודות במירוץ שנראה ממילא אבוד, והמאבק שלה הופך בעיקר לשמירה על הטופ 4 וכרטיס לליגת האלופות. פרנקפורט, מנגד, פספסה הזדמנות גדולה להתקרב לצמרת הגבוהה ולהיכנס לשישייה, נותרה במקום השביעי עם 26 נקודות והמשיכה להרגיש איך השאיפות האירופיות שלה נפגעות אחרי תקופה לא יציבה בליגה.

זה היה משחק של מהפכים בלתי נגמרים: מקסימיליאן באייר העלה את דורטמונד ליתרון כבר בדקה ה-10, אבל צ'אן אוזון השווה בפנדל בדקה ה-22. פליקס נמצ'ה החזיר את היתרון לצהובים-שחורים בדקה ה-68, ואז פרנקפורט נטלה שוב את המושכות עם יונס אבנוטאליב (71) ומחמוד דאוד (92) שנראה כבר כמו שער ניצחון. אלא שחמש דקות לתוך תוספת הזמן, במהלך האחרון של המשחק, קרני צ'וקוומקה הציל את דורטמונד מהפסד עם שער סופר דרמטי שהשלים ערב משוגע של שישה שערים, דרמה עד השנייה האחרונה, ובעיקר עוד ערב שבו שתי הקבוצות יצאו עם תחושת החמצה.

פליקס נמצ'ה, בורוסיה דורטמונד
חגג זמנית. פליקס נמצ'ה | אימג'בנק GettyImages, Alex Grimm

באייר לברקוזן – שטוטגרט (שבת, 19:30, ספורט4)

אחרי שסיימה את 2025 עם שני ניצחונות רצופים, באייר לברקוזן העבירה את פגרת החורף כשהיא במרחק של שלוש נקודות בלבד מהמקום השני. משחק מול יריבה ישירה על כרטיס לליגת האלופות הוא הזדמנות מצוינת עבורה להגדיל את הפער במאבק על הטופ 4. בשטוטגרט ארמדין דמירוביץ' החלים מפציעה ארוכה ועשוי לקבל דקות. לברקוזן לא הפסידה לשטוטגרט מאז 2018 ובסך הכול 15 משחקים (10 ניצחונות ו-5 תוצאות תיקו).

שחקן באייר לברקוזן, מאליק טילמן
| אימג'בנק GettyImages, BSR Agency

משחקים נוספים

פרייבורג – המבורג (16:30)

היידנהיים – פ.צ. קלן (16:30)

סט.פאולי – ר.ב. לייפציג (16:30)

אוניון ברלין – מיינץ (16:30)

ורדר ברמן – הופנהיים (16:30, ספורט3)

משחקי יום ראשון:

בורוסיה מנשנגלדבאך – אוגסבורג (16:30) באיירן מינכן – וולפסבורג (18:30)

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי