אנחל די מריה חזר הביתה לרוסאריו, המקום שבו החל את דרכו בכדורגל, כדי לסגור מעגל אישי אחרי 17 שנים באירופה. בראיון ל"אס", הזכיר די מריה את ההתחלה הצנועה ברחוב פרדריאל, את האתגרים והקרבות שהובילו אותו להיות אחד מהכדורגלנים המצליחים ביותר בדורו, וגם התייחס לעתידו לאחר שיפרוש.
"אני מרגיש שמח על הדרך שעברתי, על הקריירה שלי ועל המסע שלי ברחבי העולם", סיפר די מריה, שהבקיע שער מרהיב בדרבי הגדול נגד ניואלס וזכה בתואר ראשון עם רוסאריו סנטרל. "זה כבוד להנות מזה עם האנשים שלי, המציאות עלתה על הציפיות שלי".
למרות הקריירה המרשימה שכללה 37 תארים, כולל מונדיאל, קופה אמריקה, ליגת האלופות ומדליית זהב אולימפית, די מריה לא שכח את ההתחלה: "החלום שלי היה פשוט לשחק בקבוצה הבוגרת של רוסאריו סנטרל. מה שהגיע אחר כך היה בזכות עבודה קשה וניצול הזדמנויות".
הוא נזכר גם באביו, שנתן לו אולטימטום כשהיה בן 16: "אבא שלי היה צריך שאעזור לפרנס את המשפחה, אבל אמא שלי ביקשה לתת לי סיכוי אחרון לשחק כדורגל. זה קרה בינואר, ובסוף אותה שנה כבר ערכתי את הופעת הבכורה שלי בליגה הבכירה".
הכוכב חווה גם את ההצלחה הגדולה בריאל מדריד, שם שיתף פעולה עם מוריניו ואנצ'לוטי: "מוריניו הוא מספר אחד, הרבה מעבר לאחרים, כאדם וכמאמן. הוא עמד מאחורי המעבר שלי לריאל מדריד אחרי מונדיאל 2010 ותמך בי כל הזמן", סיפר די מריה. על אנצ'לוטי אמר: "הוא מצא לי מקום במגרש כששיחקתי בקישור, הבקעת שער וזה שינה הכול. הוא הראה לי הרבה חיבה, וניסיתי להחזיר לו במגרש".
למרות הכישרון העצום, די מריה רואה עצמו חלק מתהליך טבעי בנבחרת: "סיימתי את החלק שלי. השגתי כל מה שרציתי, דור צעיר וחדש עולה, ועכשיו זה תורו של מישהו אחר. אחרי קופה אמריקה האחרונה, זה היה הזמן שלי."
הוא התייחס גם לכוכבים הגדולים איתם שיחק, בניהם ליאונל מסי וכריסטיאנו רונאלדו: "מבחינת מקצועיות ומשמעת, כריסטיאנו הוא ללא ספק מספר אחד – היכולת שלו לשמור על רמה גבוהה, להתאמן קשה מדי יום ולהתמודד עם הלחץ להיות הטוב ביותר הייתה פשוט מדהימה", אמר די מריה. "אבל מסי? הוא שונה. כשצפיתי בו בחדר ההלבשה, שותה מאטה ומרוכז, הבנתי שמדובר בכשרון שמגיע מאלוהים. הוא פשוט יודע להיות הטוב ביותר מבלי להזדקק לכל כך הרבה מאמץ – זה משהו שלא רואים כל יום".
על השחקנים הצעירים שמרשימים אותו כיום: "מלבד מסטנטואונו, ניקו פאס תפס את עיניי. יש לו פוטנציאל אדיר והוא כבר משחק ברמה גבוהה. להיות בקומו עושה לו טוב מאוד והוא יקבל את ההזדמנות לשחק במועדון גדול".
לסיום, די מריה חשף את התוכניות שלו לאחר הפרישה: "כשאתפנה, אתמקד בהכשרה מקצועית נוספת ואחכה שחבר שלי פארדס יפרוש, כדי שנוכל לשתף פעולה. כמאמן, אני רוצה להיות נאמן לעצמי, בדיוק כפי שהייתי כשחקן, ולתת לקבוצה שלי לשחק באופן טבעי שמתאים לי".
מה דעתך על הכתבה?