לוקאס פאקטה, כוכבה הברזילאי של ווסטהאם, הגיע להסכם עם פלמנגו על חזרה למועדון נעוריו בעסקה שתהפוך אותו לשחקן היקר ביותר בתולדות הליגה הברזילאית, כך מדווח העיתונאי הבכיר פבריציו רומאנו. הקשר בן ה-28 יעבור מהפטישים לאלופת ברזיל תמורת 42 מיליון יורו – ויחתום על חוזה לחמש שנים.
לאחר מו"מ ממושך בין המועדונים בחלון ההעברות של ינואר, הגיעו הצדדים להסכמה על מתווה העסקה, לפיו פלמנגו תשלם את סכום ההעברה בתשלומים, במטרה לשמור על יציבות כלכלית. על פי הדיווחים, לוח התשלומים נפרס עד שנת 2028.
פאקטה, שגדל בפלמנגו, חוזר למועדון נעוריו לאחר שמונה שנים באירופה, בהן שיחק במילאן, ליון וווסטהאם. ההעברה שוברת את שיא ההעברות הקודם בכדורגל הברזילאי והופכת את הקשר לרכש היקר ביותר בתולדות הליגה, מעל עסקאותיהם של גרסון וויטור רוקה. פאקטה צפוי לטוס כבר היום לברזיל ועשוי לעמוד לרשות קבוצתו החדשה כבר ביום ראשון, בגמר הסופרקאפ הברזילאי מול קורינתיאנס.
בווסטהאם קיוו לסגור את הסאגה במהירות, והמאמן נונו אספיריטו סנטו התייחס לכך עוד לפני השלמת העסקה: "מה שאני מקווה זה שהמצב ייפתר כמה שיותר מהר. כל הצדדים המעורבים צריכים להיות ברורים כדי שנוכל להתקדם. אנחנו צריכים לאזן מחדש את הסגל ולהיות יותר תחרותיים".
פאקטה, שרשם העונה 18 הופעות בפרמיירליג, לא שיחק מאז תחילת ינואר – ולמעשה רשם את הופעתו האחרונה במדי ווסטהאם בהפסד 2:1 לנוטינגהאם פורסט בתחילת החודש. עזיבתו של הקשר מגיעה בעיצומו של מאבק הישרדות של הפטישים. למרות ניצחונות חשובים לאחרונה, הקבוצה עדיין נמצאת בשלישייה התחתונה בטבלה ומצפה לה רצף משחקים קשה. כעת, ללא פאקטה, במועדון יקוו לחזק את הסגל לפני סגירת חלון ההעברות ולהגדיל את סיכויי ההישארות בליגה.
מה דעתך על הכתבה?