אקס ליברפול קבע: זו הסיבה האמיתית לירידה ביכולת של מוחמד סלאח העונה

play
מוחמד סלאח, שחקן ליברפול | רויטרס
צפו: ליברפול חזרה מפיגור 2:0 אך שוב ספגה בתוספת והפסידה 3:2 לבורנמות' 01:55

כדורגלן העבר גארי מקאליסטר הצביע על עזיבתו של טרנט אלכסנדר-ארנולד כרגע המרכזי בירידה ביכולת של הכוכב המצרי, והבהיר שהפירוק של השילוב ההתקפי ביניהם יצר חוסר יציבות באנפילד, והדגיש שסאלח עדיין מסוגל להיות שחקן מפתח בליברפול

(גודל טקסט)

קשר העבר של ליברפול, גארי מקאליסטר, סיפק ניתוח מעמיק לירידה ביכולת של מוחמד סלאח העונה, והצביע על עזיבתו של טרנט אלכסנדר ארנולד כגורם המרכזי לכך. לדבריו, הפירוק של שיתוף הפעולה ההתקפי בין השניים פגע באופן ישיר בתפוקה של הכוכב המצרי, שחווה "עונה של חוסר יציבות" באנפילד.

סלאח, שהיה מהשחקנים הדומיננטיים בזכיית האליפות בעונה שעברה, מתקשה לשחזר את המספרים הגבוהים אליהם הורגל. עד כה הוא כבש חמישה שערים בלבד ב-22 הופעות, במקביל לעונה לא פשוטה של ליברפול כולה, שנמצאת במקום השישי בפרמיירליג תחת המאמן ארנה סלוט.

טרנט אלכסנדר ארנולד ומוחמד סלאח | PAUL ELLIS

בריאיון ל-OLBG התייחס מקאליסטר להשפעה של המעבר של אלכסנדר-ארנולד לריאל מדריד: "השילוב שהיה ביניהם בצד ימין, עם התנועות של סלאח פנימה והעליות של טרנט לאגף, פשוט נעלם. הם הכירו אחד את המשחק של השני בצורה יוצאת דופן. בכל פעם שמו חיפש להיכנס לעומק, טרנט ידע למצוא אותו במסירה הנכונה. מו סבל מהעזיבה שלו, וזו הייתה שנה של חוסר יציבות".

בליברפול ניסו למלא את החלל באמצעות ג'רמי פרימפונג וקונור בראדלי, אך מקאליסטר הבהיר כי אי אפשר לצפות לשחזור מיידי של הקשר שנבנה במשך שנים: "זה לא אומר שבראדלי או פרימפונג לא יכולים לשרת את סלאח, אבל קשר כזה לוקח זמן. לטרנט ולמו היה משהו מיוחד".

לצד ההבנה לנסיבות, מקאליסטר הודה כי גם היכולת האישית של סלאח ירדה ביחס לסטנדרטים הגבוהים שהציב לאורך השנים: "אחרי העונה הנהדרת שלו בשנה שעברה, וכל מה שעשה מאז שהגיע לליברפול – שערים, בישולים, מספרים – הוא עצמו יהיה הראשון להודות שלא הייתה לו עונה גדולה. הייתה אצלו חוסר יציבות".

על רקע הירידה ביכולת והדיווחים על מתיחות בינו לבין סלוט, חזרו גם השמועות על מעבר אפשרי לליגה הסעודית. עם זאת, מקאליסטר משוכנע שזה עדיין לא הזמן של סלאח לעזוב את אירופה: "יש הרבה דיבורים על סעודיה, וגם הייתה איזו נפילה קטנה ביחסים, אבל בעיניי יש לו עוד יותר מדי מה להציע. הוא אולי לא צעיר, אבל גם לא זקן. הוא עדיין יכול להיות שחקן מרכזי ומשפיע בליברפול".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי